Veznedar vurgunu!

"Tehdit ve Şantaj" skandalının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne su tahsilatında "usülsüzlük" yapıldığı ortaya çıktı. 16 tahsiltar gözaltına alındı.

Haberler 13.04.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, tehdit ve antaj skandal olaynn ardndan, bu kez DSKnin tahsilat bürolarnda yaanan yolsuzluk ve usulsüzlük ilemleriyle, gündem oldu. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda DSKnin tahsilat bürolarnda çalan 16 kii gözaltna alnd. üphelilerin ifadelerinin alnmaya baland bildirilirken, soruturma geniletildi.

Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircann, AK Parti Gençlik kollar eski Bakan ve Büyükehir Belediyesi personeli Ramazan Ekmediyle, Gençlik ve Spor Daire Bakan Mehmet Kesene yönelik tehdit ve antaj nedeniyle tutuklanarak cezaevine konulmasyla gündem olan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi imdi de, yolsuzlük ve usulsüzlük, skandalyla sarsld.

Son dönemlerde yasad yaplanmalar çökerten openasyonlarn altna imza atan Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Musafa çelenkn talimat üzerine yürütülen kapsaml soruturmada, Büyükehir Belediyesine bal Diyarbar Su Kanal daresinin (DSK) su faturalar tahsilat bürolarnda, yolsuzluk ve usülsüzlük olduunu belirledi.

Fiziki ve teknik takibin sonucunda veznedarlarn, faturalarn ödenmesinde kullanlan kredi kartlarnn kopyalanarak, haksz kazanç elde ettiklerinin tespiti üzerine dün sabah saatlerinde, 16 kii için gözalt emri verildi. Diyarbakr Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadale ubesi ekipleri, söz konusu tahsilat bürolarnda görevli, 16 veznedar gözaltna ald.

Ev ve iyerinde yaplan aramalarda çok sayda materyal elde edilirken, üpheli kiilerin sorgulanmasna baland. Yolsuzluk ve usulsüzlüün miktar bilinmezken, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl kiilerin ifadeleri dorultusunda, soruturmay geniletmesi bekleniyor.

DSKDEN AçIKLAMA

Öte yandan, Gözalt ilemine dair DSKden gelen ilk açklama u ekilde: Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda, veznelerimizdeki baz personellerin ilemlerde usulsüzlük yapt üphesiyle, ilgililer hakknda gözalt ilemi gerçekletirilmitir.

Gelimelerle ilgili gerekli bilgilendirmeler ilerleyen süreçte yaplacaktr. Kamuoyuna saygyla duyurulur.

DOLANDIRICILIK UYARISI

Buarada, Diyarbakr Valilii, dolandrclkla ilgili açklama yapt.

Son zamanlarda kendisini Diyarbakr Valilii Özel Kalem Müdürlüü personeli olarak tantan kii ya da kiilerin Diyarbakr Valisi Münir Karalolu ve üst düzey büroklarn isimlerinin kullanlarak dolandrclk yapld ifade edildii açklamada öyle denildi.

adamlarmz ve hayrsever vatandalarmzn ev, i ve cep telefonlarndan arandklar, çeitli bahanelerle Valiliimiz adna ba ve yardm kampanyas ad altnda para talebinde bulunarak dolandrcla teebbüs ettikleri duyumu alnmtr.

Valiliimizin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandalarmzdan, telefon, e-posta veya dier iletiim yollaryla herhangi bir amaçla yardm toplama gibi bir talebi veya yöntemi kesinlikle bulunmamaktadr.

HBAR EDLMESN STYORUZ

Herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin ad kullanlarak iletiim yollaryla yardm talebinde bulunan dolandrclara hiçbir ekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karlaan vatandalarmzn l Emniyet Müdürlüü ve l Jandarma Komutanlna 112 acil çar hattndan ihbarda bulunmalar ya da Cumhuriyet Basavclklarna suç duyurusunda bulunmalar önemle rica olunur. Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git