Veznedar vurgunu!

"Tehdit ve Şantaj" skandalının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne su tahsilatında "usülsüzlük" yapıldığı ortaya çıktı. 16 tahsiltar gözaltına alındı.

Veznedar vurgunu!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "tehdit ve şantaj" skandalı olayının ardından, bu kez DİSKİ'nin tahsilat bürolarında yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlük işlemleriyle, gündem oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında DİSKİ'nin tahsilat bürolarında çalışan 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinin alınmaya başlandığı bildirilirken, soruşturma genişletildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan'ın, AK Parti Gençlik kolları eski Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi personeli Ramazan Ekmedi'yle, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen'e yönelik "tehdit ve şantaj" nedeniyle tutuklanarak cezaevine konulmasıyla gündem olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şimdi de, yolsuzlük ve usulsüzlük, skandalıyla sarsıldı.

Son dönemlerde yasadışı yapılanmaları çökerten openasyonların altına imza atan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Musafa Çelenk'ın talimatı üzerine yürütülen kapsamlı soruşturmada, Büyükşehir Belediyesine bağlı Diyarbaır Su Kanal İdaresinin (DİSKİ) su faturaları tahsilat bürolarında, yolsuzluk ve usülsüzlük olduğunu belirledi.

Fiziki ve teknik takibin sonucunda veznedarların, faturaların ödenmesinde kullanılan kredi kartlarının kopyalanarak, haksız kazanç elde ettiklerinin tespiti üzerine dün sabah saatlerinde, 16 kişi için gözaltı emri verildi. Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şubesi ekipleri, söz konusu tahsilat bürolarında görevli, 16 veznedarı gözaltına aldı.

Ev ve işyerinde yapılan aramalarda çok sayıda materyal elde edilirken, şüpheli kişilerin sorgulanmasına başlandı. Yolsuzluk ve usulsüzlüğün miktarı bilinmezken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kişilerin ifadeleri doğrultusunda, soruşturmayı genişletmesi bekleniyor.

DİSKİ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan,  Gözaltı işlemine dair DİSKİ'den gelen ilk açıklama şu şekilde: "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, veznelerimizdeki bazı personellerin işlemlerde usulsüzlük yaptığı şüphesiyle, ilgililer hakkında gözaltı işlemi gerçekleştirilmiştir.

Gelişmelerle ilgili gerekli bilgilendirmeler ilerleyen süreçte yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DOLANDIRICILIK UYARISI

Buarada, Diyarbakır Valiliği, dolandırıcılıkla ilgili açıklama yaptı.

Son zamanlarda kendisini Diyarbakır Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü personeli olarak tanıtan kişi ya da kişilerin Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve üst düzey bürokların isimlerinin kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı ifade edildiği açıklamada şöyle denildi.

"İş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş ve cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle Valiliğimiz adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılığa teşebbüs ettikleri duyumu alınmıştır.

Valiliğimizin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımızdan, telefon, e-posta veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi kesinlikle bulunmamaktadır.

 İHBAR EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adı kullanılarak iletişim yollarıyla yardım talebinde bulunan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına 112 acil çağrı hattından ihbarda bulunmaları ya da Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları önemle rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler