(VİDEO) Diyarbakır Surları örnek restorasyon olarak inceleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Tarihi yapılarda koruma ve onarım esasları" eğitimine katılanlar, surlarda yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi.

Haberler 26.05.2022 - 23:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin ev sahipliinde gerçekletirilen Tarihi yaplarda koruma ve onarm esaslar eitimine katlanlar, surlarda yaplan restorasyon çalmalarn inceledi. Büyükehir Belediyesi, çevre ve Kültür Deerlerini Koruma ve Tantma Vakf (çEKÜL), Tarihi Kentler Birliinin ibirliiyle balayan eitim semineri devam ediyor.

Eitimde Tarihi Kentler Birliine üye olan belediyelerden Diyarbakr, Mardin, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Kahramanmara ve Nusaybinin olduu 7 belediyenin temsilcileri ile restorasyon alannda hizmet veren kurum ve özel firmalarn teknik personelleri katld. Eitime katlanlar restorasyonda doru uygulamalarndan dolay örnek il seçilen Diyarbakrda, çalmalar devam eden tarihi mekanlarda gezi ve incelemeler yapt.

Katlmclar, mar Daire Bakanlnca Surlarda Dirili sloganyla restorasyonu yaplan Ulu Beden ve Yedikarde Burcundaki çalmalarla ilgili bilgi ald.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git