(VİDEO) Diyarbakır Surları örnek restorasyon olarak inceleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Tarihi yapılarda koruma ve onarım esasları" eğitimine katılanlar, surlarda yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi.

(VİDEO) Diyarbakır Surları örnek restorasyon olarak inceleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Tarihi yapılarda koruma ve onarım esasları" eğitimine katılanlar, surlarda yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi. Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), Tarihi Kentler Birliği'nin işbirliğiyle başlayan eğitim semineri devam ediyor.

Eğitimde Tarihi Kentler Birliği'ne üye olan belediyelerden Diyarbakır, Mardin, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş ve Nusaybin'in olduğu 7 belediyenin temsilcileri ile restorasyon alanında hizmet veren kurum ve özel firmaların teknik personelleri katıldı. Eğitime katılanlar restorasyonda doğru uygulamalarından dolayı örnek il seçilen Diyarbakır'da, çalışmaları devam eden tarihi mekanlarda gezi ve incelemeler yaptı.

Katılımcılar, İmar Daire Başkanlığınca "Surlarda Diriliş sloganıyla restorasyonu yapılan Ulu Beden ve Yedikardeş Burcu'ndaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz