(Video) Hevsel bahçeleri'nde ders

Diyarbakır'da 8 bin yıldır tarımın yapıldığı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Hevsel Bahçeleri, tarımsal üretim ve biyolojik zenginliğiyle öğrencilere eğitim alanı oldu.

Haberler 06.06.2022 - 14:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde bulunan Hevsel Bahçelerindeki 2 bin 800 dekar alanda marul, maydanoz, spanak, tere, patlcan, biber, prasa, domates, elma, kays, kiraz, vine gibi sebze ve meyveler yetitiriliyor.
Dicle Nehrinden beslenen bereketli topraklarda yaplan tarmsal üretimle yaklak 200 aileye gelir kaps olan Hevsel Bahçeleri, kentin oksijen deposu olmasnn yan sra eklem bacakllardan sürüngenlere, su samurlarndan Frat kaplumbaalar ve ku türlerine kadar çok sayda canlya ev sahiplii yapyor.
Ku gözlemcileri ve doa fotorafçlarnn yan sra biyolojik çeitlilik yönünden aratrma yapan akademisyenlerin de vazgeçilmez noktas olan bereketli bahçelerde Diyarbakr Milli Eitim Müdürlüünce yerinde ve uygulamal örenme etkinlii balatld.


Bu kapsamda fen bilgisi dersini dünya miras bahçelerde ileyen örenciler, tarmsal üretim ve canl türleriyle ilgili inceleme yapyor, öretmenlerinin yan sra alanla ilgili çalma yürüten uzmanlardan da bilgi alyor.Alan yerinde tanma frsat bulan örenciler, çevreye bilinçsizce atlan çöpleri de toplayarak, doann daha temiz kalmasn salyor.
Hevsel Bahçeleri, yerinde ve uygulamal örenme etkinlii kapsamnda ehit Uzman çavu Süleyman yikul Ortaokulu örencilerine ev sahiplii yapt. Bu etkinliin kentteki dier okullarla devam edecei belirtildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git