(VİDEO) Zerzevan Kalesi'nin cazibesi arttı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ne ziyaretçi ilgisi, 2 yıl üst üste gerçekleştirilen "Gökyüzü Gözlem Etkinliği" sayesinde arttı.

Haberler 14.06.2022 - 16:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde, Roma mparatorluu döneminde askeri yerleim olarak kullanlan 3 bin yllk Zerzevan Kalesine ziyaretçi ilgisi, 2 yl üst üste gerçekletirilen Gökyüzü Gözlem Etkinlii sayesinde artt. Bu yl ikincisi, Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm bakanlklarnn himayesinde, Diyarbakr Valilii ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Karacada Kalknma Ajans ve Türkiye Turizm Tantm ve Gelitirme Ajansnn (TGA) destek ve katklaryla TÜBTAKn koordinasyonunda düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinlii bölgenin turizmine de olumlu katk salyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolunun katlmyla 9 Haziranda açl yaplan ve 4 gün süren etkinlik 7den 77ye her yatan vatanda tarihi kalede buluturdu.

Tarihi ve zengin kültürü ile UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine adn yazdran Zerzevan Kalesi, sadece halk gününde 5 bin gökyüzü meraklsn buluturdu.

Tarihi kaleye olan ilgiyi katbekat artran etkinlik sayesinde bu yl ziyaretçi saysnda büyük oranda art bekleniyor. Zerzevan Kalesi Kaz Bakan Doç. Dr. Aytaç Cokun, yapt açklamada, gökyüzü gözlem etkinliklerinin tarihi kalede yaplmasnn büyük anlam olduunu söyledi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git