(VİDEO) Zerzevan Kalesi'nin cazibesi arttı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ne ziyaretçi ilgisi, 2 yıl üst üste gerçekleştirilen "Gökyüzü Gözlem Etkinliği" sayesinde arttı.

(VİDEO) Zerzevan Kalesi'nin cazibesi arttı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ne ziyaretçi ilgisi, 2 yıl üst üste gerçekleştirilen "Gökyüzü Gözlem Etkinliği" sayesinde arttı. Bu yıl ikincisi, Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm bakanlıklarının himayesinde, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) destek ve katkılarıyla TÜBİTAK'ın koordinasyonunda düzenlenen "Gökyüzü Gözlem Etkinliği" bölgenin turizmine de olumlu katkı sağlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla 9 Haziran'da açılışı yapılan ve 4 gün süren etkinlik 7'den 77'ye her yaştan vatandaşı tarihi kalede buluşturdu.

Tarihi ve zengin kültürü ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne adını yazdıran Zerzevan Kalesi, sadece "halk günü"nde 5 bin gökyüzü meraklısını buluşturdu.

Tarihi kaleye olan ilgiyi katbekat artıran etkinlik sayesinde bu yıl ziyaretçi sayısında büyük oranda artış bekleniyor. Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun, yaptığı açıklamada, gökyüzü gözlem etkinliklerinin tarihi kalede yapılmasının büyük anlamı olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler