Virüs denetimi

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Sur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,maske takma zorunluluğuna uymayanları uyarmak ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği cezai işlem uygulamak için denetimlere başladı. Merkez Sur ilçesindeki Hasan Paşa Hanı ile Gazi ve Melik Ahmet caddelerinde denetim yapan ekipler, işyerlerinin uyması gereken hijyen kurallarını uygulayıp uygulamadığını kontrol etti.

Haberler 09.07.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda polis ve zabta ekipleri korona virüs önlemleri kapsamnda denetim gerçekletirdi. Denetimlerde kurullara uymayan i yerlerine para cezas kesildi.

çileri Bakanl 81 il valiliine COVID-19 tedbirleri kapsamnda denetimler konulu genelge gönderdi. Genelgenin ardndan tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da polis ve zabta ekiplerince denetim gerçekletirildi. Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde Büyükehir Belediyesi ile Sur Belediyesi zabta ekipleri ve polis ekipleri, insanlarn youn olarak bulunduu mekanlar ile i yerleri ve minibüs duraklarnda denetim gerçekletirdi.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

Yaplan denetimlerde esnaf ve vatandalara sosyal mesafe ve maske takma kurallar ile hijyen kurallar hatrlatlrken, kurallara uymayan baz i yerlerine cezai ilem uyguland. Diyarbakr genelinde devam eden denetimlerde ticari taksiler, pazar yerleri, ehir içi ve ehirleraras toplu ulam araçlar, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kraathane, kafeterya, çay bahçesi, dernek lokalleri, düün ve nikah yaplan yerler, internet kafe ve elektronik oyun yerleri, berber, kuaför, güzellik merkezi, alveri merkezleri, park ve piknik alanlar gibi erler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplca, SPA ve spor merkezleri ile sinema, tiyatro ve dier kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklarn tek tek denetlenecei örenildi.

YENEHRDEK DENETMLER

Öte yandan, Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin kontrolünde ilçede gerçekletirilen denetimlere polis ve zabta ekipleri katld. Denetimlerde Bilim Kurulu tarafndan belirlenerek yaymlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alnmas gereken önlemlere ilikin sorumluluklarn yerine getirilip getirilmedii kontrol edildi. Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, ticari taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarlar, ehir içi ve ehirleraras toplu ulam araçlar, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kraathane, kafeterya, kr bahçesi, çay bahçesi, dernek lokalleri, düün ve nikah yaplan yerler, internet kafe ve elektronik oyun yerleri, berber, kuaför, güzellik merkezi, alveri merkezleri, park, piknik alanlar gibi yerler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplca, SPA ve spor merkezleri ile sinema, tiyatro ve dier kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklar, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenen kurallara uyulup uyulmadnn denetlendiini söyledi. Tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de bulac hastalk ile mücadelenin devam ettiini belirten Kaymakam Beikci, Korona virüs salgnna kar ülkemiz baarl bir mücadele yürütmütür. Ülke olarak çeitli tedbirler aldk, kurallar koyduk ve uygulamaya çaltk. Geldiimiz noktada bu süreç ama henüz bitmi deil. Salgn bitti normal hayatmzda dönelim, herkes istedii gibi hareket etsin deme noktasnda deiliz. çileri Bakanlmzn, Salk Bakanlmzn, Bilim Kurulumuzun belirlemi olduu kurallara mutlaka uymalyz ve sosyal mesafemizi korumalyz dedi.

Ana Sayfaya Git