Virüs denetimleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği korona virüs denetimleri genelgesi kapsamında şehirlerarası ve ilçe otogarları, ticari taksiler ve eğlence mekanlarında maske, sosyal mesafe ve temizlik denetimi gerçekleştirdi.

Haberler 21.08.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ehirleraras Terminal letmelerinde (DT) denetim yapan zabta ekipleri, otogarda bulunan 23 seyahat acentesini denetledi. Acentelerde personelin maske, sosyal mesafe, Korona virüs ile ilgili uyar levhalarnn ve el antiseptii bulundurulmasn kontrol eden zabta ekipleri, kurallara uymayan bir firmaya idari yaptrm karar tutana tuttu. Ekipler, daha sonra ehirleraras yolcu tamacl yapan otobüsleri denetleyerek belirlenen kurallara uymayan otobüsler hakknda tutanak tuttu.

TOPLU TAIMA VE TCAR TAKSLER DENETLEND

Büyükehir Belediyesi Zabta ekipleri, kentte faaliyet yürüten toplu tama ve ticari taksileri denetledi. Toplu tama ve ticari taksilerin belirlenen yolcu kapasitesinde tamaclk yapmalarn, araç içinde oför ile yolcularn maske kullanmasn denetleyen Zabta ekipleri, mevzuat dnda yolcu tamacl yapan araçlar hakknda cezai ilem uygulad.

TEDBRLERE UYMAYAN YERLERNE DAR LEM YAPILDI

Zabta ekipleri, Büyükehir Belediyesi sorumluluk alannda bulunan elence yerleri ve kafelerde ile lunaparkta sosyal mesafe kuralna ve maske kullanm zorunluluuna uyulup uyulmad ile ilgili incelemelerde bulundu. Uygulama kapsamnda, birçok elence mekan denetlenirken mevzuat hükümlerine aykrlk bulunan i yerlerine idari ilem yapld. Ekipler, mekan sahipleri ve müterilere de sosyal mesafe ile Korona virüs tedbirleri hakknda uyarlarda bulundu.

DENETMLER SÜRECEK

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanlnn, halk saln korumak amacyla koronavirüs (Covid-19) denetimlerini aralksz sürdürecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git