Virüs firarisi dehşet saçtı!

Terör estiren saldırganlar polis tarafından yakalandı, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Saldırgan 3 şüpheli savcılık talimatıyla serbest kalırken geriye kırık kamera ve fotoğraf makinesi kaldı. Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği yazılı açıklamada bulunarak, gazetecilere yönelik saldırıyı kınadı.

Haberler 10.09.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir evde çkan yangn sonras bölgeye çok sayda ambulans istenmesi üzerine olay haberletirmek için giden gazeteciler, hastaneden karantinadan kaçan korona virüs temasl kiilerce bçakl saldrya urad. Gazetecilerin kulland kamera ve fotoraf makinelerini kran, müdahale etmek isteyen polise de saldrarak terör estiren 3 kii, gözaltna alnmalarnn ardndan savclk talimat ile serbest brakld. Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei yazl açklamada bulunarak, gazetecilere yönelik saldry knad.

Olay, önceki gece saat 23.00 sralarndan merkez Balar ilçesi Yunus Emre Mahallesi Sento Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. ddiaya göre, ev sakinlerinden birinde korona virüs testi pozitif çknca evde bulunan bir kii hastaneye yatrld, dierleri ise hastane ile evde karantinaya alnd. Evde karantinada bulunan kiiler akam saatlerinde oturduklar evi atee verdi. çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler yangna müdahale ederken, olay yerinde dumandan etkilenenler ise ambulanslarla hastaneye kaldrld.

SAVCI, POLS VE GAZETECLERE SALDIRAN ÜPHELLER SERBEST BIRAKTI

Olay haberletirmek isteyen hlas Haber Ajans (HA) muhabiri Murat Baal ile Demirören Haber Ajans (DHA) muhabiri Emrah Kzl, korona virüs temasl kiiler tarafndan bçakl saldrya urad. Saldrda HA muhabiri Murat Baal darp edilmesi sonucunda burnu krlrken, DHA muhabiri Emrah Kzl ise elinden ve vücudunun deiik yerinden bçakla yaraland. Saldr srasndan durumu gören polis ekiplerinin müdahalesinin ardndan saldrgan grup bu kez polis ekipleri ve bekçilere tekme ve yumruklarla saldrda bulundu.

ÜPHELLER SAVCILIK TALMATIYLA SERBEST KALDI

Yaanan olay üzerine bölgeye çok sayda polis ekibi sevk edilirken, saldry gerçekletiren korona virüs temasl üpheliler B.G., S.A. ve O.G. Balar lçe Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele (TEM) Büro Amirliine bal ekiplerce yakalanarak gözaltna alnd. Gözaltna alnan 3 üpheli nöbetçi savc talimatyla gece serbest brakld. Saldrganlar elini kolunu sallaya sallaya evine gitti.

KAMERA VE FOTORAF MAKNEMZ KIRDILAR

Saldrda kamera ve fotoraf makinelerinin krldn belirten HA muhabiri Murat Baal, Yangn ihbar için olay yerine gittik, ben ile Emrah Kzl görüntü çekerken bir grup tarafndan bçakl saldrsna uradk. Bize saldran kiiler korona virüslü olduu ve hastaneden kaçtklarn örendik. Bize saldrdlar ve darp ettiler. Yardmmza koan polis ve bekçilere de saldrdlar. Cihazlarmz krdlar dedi

BIçAKLI SALDIRI YAPANLARIN KORONA VRÜS TEMASLI OLDUKLARINI ÖRENDK

Saldrganlarn korona virüslü olmas hayatlarn kast ettikleri anlamna geldiini belirten DHA muhabiri Emrah Kzl, Biz yangn haberi için olay yerine gittik, bulunduumuz yer yangndan uzak bir yerdi. Birisi gelip kamerann ekrann tuttu ve arbede yaand. Daha sonra Muratn yanna gittiler. Bu srada bir kii bana bçak çekerek karnma doru sallad. Kendimi geriye çektim bçak kolumu çizdi. Ondan sonra bize önüne gelen saldrd. Bizim örendiimiz kadar saldrganlar korona virüs temasl ve hastaneden kaçmlar. uanda hastanedeyiz korona virüs testi yapld bize. Doktor bizi muayene etti. Bize saldran kiilerin korona virüslü olmas bizim canmza kast ettiklerini söyledi. Sonucu bekliyoruz diye konutu.

GÜNEYDOU YEREL GAZETECLER DERNE KINADI

Öte yandan, Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei yazl açklamada bulunarak, gazetecilere yönelik saldry knad. Açklamada u ifadelere yer verildi Diyarbakrda görev yapan hls Haber Ajans (HA) Muhabiri Murat Baal ile Demirören Haber Ajans (DHA) Muhabiri Emrah Kzl, haber takibi yapm olduklar srada bir grubun bçakl saldrsna uramtr.

Kalabalk bir grubun hedefi olan meslektalarmzdan Murat Baaln burnu krlm, Emraz Kzl ise kesici alet ile çeitli yerlerinden yaralanmtr. Meslektalarmza yönelik yaplan bu menfur saldr kabul edilebilir deildir.

Görevlerini en iyi ekilde icra etmek için sahada canla bala çalan arkadalarmz yönelik bu çirkin saldrnn faillerin gözaltna alndktan sonra braklmas ize bizleri meslektalarmz adna kayglandrmaktadr.

Saldrganlarn arkadalarmzn ikayetçi olmasna ramen Nöbetçi Cumhuriyet Savcsnn talimat ile serbest braklmas, bizleri endielendirmektedir. Yetkili makamlarn söz konusu olayla ilgili yürütülen soruturmaya gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.

Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei olarak yaanan bu saldry iddetle knyor, meslektalarmza geçmi olduk dileklerimizi iletiyoruz. Dernek olarak bu konunun takipçisi olacamz ise bilinmesini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git