Yağmura hazırsızlık yakalandılar

Diyarbakır'da şiddetli yağmur va dolu yağışına vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, Siirt ve Mardin'de sel oluştu.

Haberler 14.04.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda dün öleden sonra balayan iddetli yamur ve dolu ya hayat felç etti. Yaa hazrlksz yakalananlar, uzun süre binalarn saçaklar altnda beklemek zorunda kald.

K mevsiminde kar ya olmayan ve az miktarda yamur yaan Diyarbakrda bugün iddetli yamur ve dolu yad. Güne scak hava ile balayan ehir merkezinde, saat 16.00 sralarnda hava kapand ve ani ya balad. Ksa sürede iddetini artran yamur ve dolu ya ehirde hayat felç etti.

iddetli ya nedeniyle kentte yer yer trafik skklklar yaanrken, baz caddelerde su taknlar olduu görüldü. Havann scak olduu bir güne balayan Diyarbakrllar ise aniden bastran yamura hazrlksz yakaland. Yamura darda yakalanan vatandalar uzun süre binalarn saçaklar altnda beklemek zorunda kalrken, baz kiiler de iddetli yamur altnda yürümeyi tercih etti. Yaklak 45 dakika iddetli yaan yamur, bir süre sonra etkisini yitirdi.

SRT FELç OLDU

Siirt kent merkezinde öleden sonra balayan saanak, hayat olumsuz etkiledi. Kent merkezinde baz i yerlerinin depolarn su bast belirtilirken, etkili olan ya trafii de aksatt. Aydnlar, Cumhuriyet ve Yeni Mahalle caddelerinde araçlar güçlükle ilerledi. Yamura hazrlksz yakalanan vatandalar da zor anlar yaad. Baz vatandalar, i yerlerine ve saçak altlarna snarak yamurdan korunmaya çalt.

MARDNDE SEL OLUTU

Kzltepe ilçesine bal Yaar köyünde dün akam saatlerinde aniden bastran saanak nedeniyle bir ev ve çok sayda tarla su altnda kald. Ar ya nedeniyle krsal alanda sel meydana gelirken, Kzltepe Belediyesi itfaiye ekipleri de suyun tahliye edilmesi için çalma balatt. Toprak alanda kanal açan itfaiye ekipleri, suyun dere yata istikametine tahliye edilmesini salad. Ar ya nedeniyle köyde bulunan bir evi su basarken, vatandalarn yardm ile sel sular evden tahliye edildi. Saanak yan neden olduu su takn nedeniyle maddi hasar meydana geldii örenildi.

Ana Sayfaya Git