Görüş Bildir

Yağmura hazırsızlık yakalandılar

Diyarbakır'da şiddetli yağmur va dolu yağışına vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, Siirt ve Mardin'de sel oluştu.

Yağmura hazırsızlık yakalandılar

Diyarbakır’da dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı felç etti. Yağışa hazırlıksız yakalananlar, uzun süre binaların saçakları altında beklemek zorunda kaldı.

Kış mevsiminde kar yağışı olmayan ve az miktarda yağmur yağan Diyarbakır'da bugün şiddetli yağmur ve dolu yağdı. Güne sıcak hava ile başlayan şehir merkezinde, saat 16.00 sıralarında hava kapandı ve ani yağış başladı. Kısa sürede şiddetini artıran yağmur ve dolu yağışı şehirde hayatı felç etti.

Şiddetli yağış nedeniyle kentte yer yer trafik sıkışıklıkları yaşanırken, bazı caddelerde su taşkınları olduğu görüldü. Havanın sıcak olduğu bir güne başlayan Diyarbakırlılar ise aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalandı. Yağmura dışarıda yakalanan vatandaşlar uzun süre binaların saçakları altında beklemek zorunda kalırken, bazı kişiler de şiddetli yağmur altında yürümeyi tercih etti. Yaklaşık 45 dakika şiddetli yağan yağmur, bir süre sonra etkisini yitirdi.

SİİRT FELÇ OLDU                  

Siirt kent merkezinde öğleden sonra başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde bazı iş yerlerinin depolarını su bastığı belirtilirken, etkili olan yağış trafiği de aksattı. Aydınlar, Cumhuriyet ve Yeni Mahalle caddelerinde araçlar güçlükle ilerledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, iş yerlerine ve saçak altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

MARDİN'DE SEL OLUŞTU

Kızıltepe ilçesine bağlı Yaşar köyünde dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak nedeniyle bir ev ve çok sayıda tarla su altında kaldı. Aşırı yağış nedeniyle kırsal alanda sel meydana gelirken, Kızıltepe Belediyesi itfaiye ekipleri de suyun tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Toprak alanda kanal açan itfaiye ekipleri, suyun dere yatağı istikametine tahliye edilmesini sağladı. Aşırı yağış nedeniyle köyde bulunan bir evi su basarken, vatandaşların yardımı ile sel suları evden tahliye edildi. Sağanak yağışın neden olduğu su taşkını nedeniyle maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi