Yakışır öldürüldü

Diyarbakır'da 2 polisi şehit ettikten sonra Baro Başkanı Tahir Elçi'nin bulunduğu sokağa giren ve çatışma sırasında elindeki silahı polise fırlatan YDG-H'li Uğur Yakışır'ın öldüğü belirlendi.

Haberler 04.12.2015 - 10:27 Son Güncelleme : 04.12.2015 - 10:27

Sur ilçesinde Tahir Elçinin hayatını kaybettiği olaydan önce durdurulan taksinin içinden ateş ederek 2 polisi şehit eden örgüt üyeleriyle ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Örgüt üyelerinin, PKKnın gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Demokratik Gençlik Harektı) üyesi Mahsun Gürkan ve Uğur Yakışır olduğu belirlendi.

ÖZEL EĞİTİM ALDILAR

İki militanın Surda polisi hedef aldıkları saldırıdan bir gün önce de Bağlar ilçesinde beyaz Torosla gelip, 3 polisi yaraladığı tespit edilmişti. 3 polisin yaralandığı olayda Uğur Yakışırın kardeşi olan Süleyman Yakışır öldürülmüştü. Süleyman ve Uğur Yakışır ile kuzenleri olan Mahsun Gürkanın Lice kırsalında özel silah ve suikast eğitimi aldıktan sonra YDG-Hde görevlendirildikleri belirlendi.

KAçARKEN 3 KURŞUN YEDİ

Elçinin hayatını kaybettiği saldırı sırasında yaralı olarak kaçan biri olan Uğur Yakışırın öldüğü belirlendi. Olay anında sivil polislerin yakın mesafeden ateş ettiği Yakışırın omuz ve karın bölgesine 3 kurşun isabet ettiği, hendek ve barikatların kurulduğu bölgeye doğru yaralı olarak kaçan Yakışırın öldüğü bilgisine ulaştı. Yakışırın cesedinin Surdaki militanların elinde olduğu öğrenildi. Kuzeni Mahsun Gürkanın ise yaralı olduğu değerlendiriliyor.

İŞKENCE İDDİASINA SORUŞTURMA

Öte yandan, Uğur Yakışırın 2 yakını ve bir arkadaşı önceki gün gözaltına alındı. Yakışırın kuzeni O.Y.nin avukatları Şivan Cemil Özen ve Cemile Turhallı Balsak, Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak müvekkillerinin gözaltında işkence gördüğünü öne sürüp, suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca işkence iddiaları ile ilgili soruşturma başlatılırken, Cumhuriyet Savcısı, O.Y.nin yeniden doktor raporu aldırılması için hastaneye sevk edilmesi talimatını verdi. Savcı ayrıca O.Y.nin Terörle Mücadele Şubesine giriş- çıkış yaptığı kapılar ve şubede bulunduğu yerlerin tüm güvenlik kamera görüntülerinin de gönderilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır