Yan yanayız, umudu büyütüyoruz

Diyarbakır'da 1 Mayıs kutlanırken, DİSK Diyarbakır Bölge Temsilci Hasan Hayri Eroğlu, tüm yasaklara rağmen alanlarda olacaklarını belirterek, “Yan yanayız, umudu büyütüyoruz” dedi.

Haberler 30.04.2021 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Amed Emek ve Demokrasi Platformunun, 1 Mays dolaysyla Dakap Meydannda düzenlenmek istedii etkinlik, polislerce engellendi. Sabahn erken saatlerinde etkinliin yaplaca alan polis bariyerleriyle kapatld. Alana giri yapmak isteyen DSK, KESK, TMOOB, DTO, HDP, EMEP ve SGDF bileenleri polis engeline takld. Etkinlie izin vermeyeceini belirten polis ile platform temsilcileri arasnda uzun süre tartma yaand. Polis etkinlie katlmak isteyen platform üyelerini 4 grubu ayrarak, çembere ald.

ENGELLEME PROTESTO EDLD

Etkinlie izin verilmemesi üzerine bileenler bir araya gelerek basn açklamas yapmak istedi. Ancak platform üyeleri, bu defa iki ayr grup olarak çembere alnd. Polis basn açklamas için gruplarn birlemesini engelledi. Bu durum etkinlik boyunca atlan, Faizme kar omuz omuza, Basklar bizi yldramaz, Direne direne kazanacaz, Biji Yek Gulan sloganlar eliinde protesto edildi.

BASIN AçIKLAMASI YAPILDI

Uzun süren tartmalarn ardndan basn açklamas yapld. Açklamann Kürtçesini Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan, Türkçesini ise DSK Diyarbakr Bölge Temsilcisi Hasan Hayri Erolu okudu.

Erolu, yasaklara ve basklara ramen Türkiyenin dört bir yannda 1 Mays Birlik, Mücadele ve Dayanma Günü için yan yana olduklarn ve umudu büyüttüklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git