Görüş Bildir

Yan yanayız, umudu büyütüyoruz

Diyarbakır'da 1 Mayıs kutlanırken, DİSK Diyarbakır Bölge Temsilci Hasan Hayri Eroğlu, tüm yasaklara rağmen alanlarda olacaklarını belirterek, “Yan yanayız, umudu büyütüyoruz” dedi.

Yan yanayız, umudu büyütüyoruz

DİYARBAKIR- Amed Emek ve Demokrasi Platformu'nun, 1 Mayıs dolayısıyla Dağkapı Meydanı’nda düzenlenmek istediği etkinlik, polislerce engellendi. Sabahın erken saatlerinde etkinliğin yapılacağı alan polis bariyerleriyle kapatıldı. Alana giriş yapmak isteyen DİSK, KESK,  TMOOB, DTO, HDP, EMEP ve SGDF bileşenleri polis engeline takıldı. Etkinliğe izin vermeyeceğini belirten polis ile platform temsilcileri arasında uzun süre tartışma yaşandı. Polis etkinliğe katılmak isteyen platform üyelerini 4 grubu ayırarak, çembere aldı.

ENGELLEME PROTESTO EDİLDİ

Etkinliğe izin verilmemesi üzerine bileşenler bir araya gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Ancak platform üyeleri, bu defa iki ayrı grup olarak çembere alındı. Polis basın açıklaması için grupların birleşmesini engelledi. Bu durum etkinlik boyunca atılan, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız”, “Biji Yek Gulan” sloganları eşliğinde protesto edildi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Uzun süren tartışmaların ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın Kürtçesini Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Türkçesini ise DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Hasan Hayri Eroğlu okudu.

Eroğlu, yasaklara ve baskılara rağmen Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için yan yana olduklarını ve umudu büyüttüklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi