Yangında öldüler

Beyoğlu Tarlabaşı'nda 4 katlı bir binanın en üst katındaki dairede çıkan yangında Bir süre önce Mardin'den göç eden ailenin 2, 3 ve 5 yaşlarında üç çocuğu feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Haberler 19.03.2017 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yangn Beyolu Gülfidan Sokak üzerinde saat 11.00 sralarnda 4 katl binann çat katnda çkt. Henüz belirlenemeyen nedenle çkan yangna itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangn kontrol altna aldktan sonra daireye giren itfaiye ayn odada sa (5), Abdurrahman (3) ve Vedat ahin (2) in cansz bedenlerini buldu. Mardinden stanbula göç eden ailenin yaad yanfn facias yürek dalarken, olay duyarak eve gelen inaat içisi baba Ramazan ahin ve aile bireyleri siniz krizi geçirdi.

HABER MERKEZ

Beyolu Tarlabanda bir binann çat katnda çkan yangnda ahin ailesine mensup 16 kardein en küçükleri olan 2 yandaki Vedat, 3 yandaki Abdurrahman ve 5 yandaki sa yanarak can verdi.

stanbulun Beyolu ilçesine bal Tarlaba Mahallesinde 4 katl bir binann en üst katndaki Mardinli ahin ailesinin kald dairede yangn çkt. tfaiye ekipleri çk nedeni bilinmeyen yangn söndürdükten sonra daireye girdiklerinde korkunç manzara ile karlat. sa (5), Abdurrahman (3) ve Vedat ahin (2) kardelerin cansz bedenleri ayn odada bulundu. çocuklarn yaknlar olay yerinde sinir krizi geçirdi

MARDNDEN GÖç ETMLER

Yangnn dört katl bir binann çat katnda, üç çocuk burada uyurken çkt belirtiliyor. Mahalleliler 3-4 yl önce bu ayn binada bir kez daha yangn çktn söylerken, ahin ailesinin bir yl önce Mardin Dargeçitten stanbula göç ettikleri örenildi.

BABA SNR KRZ GEçRD

naat içisi Baba Ramazan ahinin 16 çocuunun olduu örenirken ölen kardelerin çocuklar arasnda en küçükler olduu belirtildi. Yangnn olduu daireye girmeye çalan yaknlar, polis ekipleri güçlükle sakinletirdi. 3 küçük kardein cenazeleri incelemenin ardndan evden çkarlarak Adli Tp Kurumuna gönderildi.

ANNELER MARDNDE

Olay yerine gelen Beyolu Belediye Bakan Ahmet Misbah Demircan Bamz saolsun. Gerçekten üzüntü verici bir durum. Üç yavrumuz burada hayatn kaybetti. çekme katl bir apartman dairesi. Babalar ie gitmi, anneleri Mardinde. Kardeleri de ie gitmi. Sabah çocuklar kat yaktla çalan sobann bulunduu bir odaya kilitli olarak braklm. Muhtemelen sobadan çkan alevler yorganlar yakyor. Alevler tüm daireyi sarnca çocuklar vefat ediyor. Ailenin acsn paylayorum. Bamz saolsun dedi.

KOMULARI ANLATTI

Mardinden stanbula göçen Ramazan ve Fatma çifti 8 çocuuyla birlikte Beyolu Tarlaba Mahallesi Gülfidan Sokaktaki bir binann çat katnda kalyorlar. Fatma ahin bir süre önce, tarm ileri için dier 8 çocuunun da yaad Mardine gitti.

naat içisi olan baba Ramazan ahin sabah evden çkarak çalt inaata gitti. Babann ardndan dier kardeler de çaltklar inaatlar ve tekstil atölyelerine gittiler. Ramazan ahinin kzlarndan biri de ie giderken, o srada uyuyan 2 yandaki Vedat, 3 yandaki Abdurrahman ve 5 yandaki sann üümemesi için kömür sobasn yakarak evden ayrld. Saat 11.00 sralarnda kaps kilitli evden alevler yükseldiini gören komular itfaiyeye haber verdi. Komular eve girmek istese de baarl olamad.

BAZANIN ALTINA SAKLANMI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangn ksa sürede kontrol altna ald. Evde yaplan incelemede 16 kardein en küçükleri olan sa, Vedat ve Abdurrahmann cesedine ulald. Kardelerden birinin cesedi uyuduu bazann altnda bulundu.

Ana Sayfaya Git