Yangın büyük!

Mardin, Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasındaki Bağok dağındaki ormanlık alanda çıkan yangın, bölgedeki yerleşim yerlerinde büyük tehlike oluşturuyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Haberler 29.07.2019 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasnda bulunan Bagok Danda sabah saatlerinde balayan yangn rüzgarn etkisiyle hzla yaylarak, bölgedeki yerleim yerlerini de içine ald. 3 bölgeye yaylan yangn ancak bir bölgede kontrol altna alnrken, BETO Petrol boru hattnn da tehdit altnda olduu örenildi.

YANGIN HIZLA BÜYÜYOR

Mardinin Nusaybin ilçesi Bagok Danda sabah saatlerinde balayan yangn günün ilerleyen saatlerinde 3 noktaya yayld. Rüzgarn etkisiyle büyüyen ve yaylan yangn Midyat, Nusaybin ve Mardine yakn bölgeleri etkisi altna ald. Midyat köylerine ve Beyaz Su vadisine doru yaylan yangn sabah saatlerinden bu yana hem itfaiye ekiplerinin hem de köylülerin desteiyle söndürülmeye çallyor.

MÜDAHALEDE ZORLANIYOR

tfaiye ekipleri Bagok Da krsal ile Üçköy, Dibek ve Beendik mahalleleri arasndaki ormanlk alanda balayan yangna alann dalk ve engebeli olmas nedeniyle müdahale etmekte güçlük çekerken ksa sürede büyüyen yangnn kontrol altna alnmas için Midyat Belediyesi ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri ile Midyat Orman letme eflii ekipleri sevk edildi.

BOTA STASYONU DA TEHLKEDE

Yangnn bölgede bulunan 6 krsal mahalle için büyük bir tehdit oluturulduu örenilirken çevredeki vatandalarda kendi imkanlaryla itfaiye ekiplerine yardm ediyor.

Öte yandan BOTA stasyonuna yaklaan yangn kontrol altna alnmazsa 6 yerleim yerinin boaltlmak zorunda kalaca belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git