Yangın büyük!

Mardin, Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasındaki Bağok dağındaki ormanlık alanda çıkan yangın, bölgedeki yerleşim yerlerinde büyük tehlike oluşturuyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın büyük!

Mardin’in Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Bagok Dağı’nda sabah saatlerinde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak, bölgedeki yerleşim yerlerini de içine aldı. 3 bölgeye yayılan yangın ancak bir bölgede kontrol altına alınırken, BETOŞ Petrol boru hattının da tehdit altında olduğu öğrenildi.

YANGIN HIZLA BÜYÜYOR

Mardin’in Nusaybin ilçesi Bagok Dağı’nda sabah saatlerinde başlayan yangın günün ilerleyen saatlerinde 3 noktaya yayıldı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve yayılan yangın Midyat, Nusaybin ve Mardin'e yakın bölgeleri etkisi altına aldı. Midyat köylerine ve Beyaz Su vadisine doğru yayılan yangın sabah saatlerinden bu yana hem itfaiye ekiplerinin hem de köylülerin desteğiyle söndürülmeye çalışılıyor.

MÜDAHALEDE ZORLANIYOR

İtfaiye ekipleri Bagok Dağı kırsalı ile Üçköy, Dibek ve Beğendik mahalleleri arasındaki ormanlık alanda başlayan yangına alanın dağlık ve engebeli olması nedeniyle müdahale etmekte güçlük çekerken kısa sürede büyüyen yangının kontrol altına alınması için Midyat Belediyesi ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri ile Midyat Orman İşletme Şefliği ekipleri sevk edildi.

BOTAŞ İSTASYONU DA TEHLİKEDE

Yangının bölgede bulunan 6 kırsal mahalle için büyük bir tehdit oluşturulduğu öğrenilirken çevredeki vatandaşlarda kendi imkanlarıyla itfaiye ekiplerine yardım ediyor.

Öte yandan BOTAŞ İstasyonu’na yaklaşan yangın kontrol altına alınmazsa 6 yerleşim yerinin boşaltılmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz