Yapı kontrol alarmı verildi

Deprem sonrası Bağlar’da yapılarda inceleme çalışması başlatıldı

Haberler 29.12.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda meydana gelen depremin ardndan Diyarbakrn merkez Balar ilçesindeki binalarda hasar olutuuna dair belediyeye ihbarlar gelmeye balad.

Depremin meydana geldii ilk andan itibaren Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla mar Müdürlüü bünyesinde görevlendirilen Yap Kontrol Ekipleri, gelen ihbarlar deerlendirerek ikyet konusu olan yaplarda incelemeler gerçekletiriyor.

hbarda bulunan vatandalarla görüerek hasar iddialarna konu olan yaplarda incelemelerde bulunan ekipler, konuyla ilgili hazrladklar raporlarda, yaplarda deprem sonras ciddi bir hasar olmadn tespit etti.

Son 21 ayda 350 metruk yapnn ykmn gerçekletirerek madde bamllar tarafndan kullanlan bölgeleri güvenli hale getiren belediye ekipleri, kullanlamaz haldeki yaplarn ykm çalmalarna da youn ekilde devam ediyor.

Balar için kentsel dönüüm kaçnlmazdr

Eski Balar bölgesinde bulunan yaplarn yüzde 85inin mühendislik hizmeti almadn ve bu nedenle en küçük bir depremde dahi risk oluturduunu belirten Beyolu, gelen tüm ihbar ve ikayetleri en ince ayrntsna kadar deerlendirdiklerini söyledi.

Kentsel Dönüümün kaçnlmaz hale geldiinin kant olduunu aktaran Beyolu, Eski Balar bölgesindeki yaplar, vatandalarmz için güvensiz bir ortam oluturuyor diyebiliriz. çünkü mühendislik hizmeti yok denecek kadar az. Zamannda önlem alnmayan çarpk kentleme bugün Balar tehdit ediyor. Merkez üssü Elz olan iki depremde de ilçemizin bu bölümü bundan etkilendi, haliyle vatandalarmz tedirgin oldu. Bu tablo, hazrlk aamas devam eden kentsel dönüüm projemizin ne kadar gerekli olduunu ortaya koymas açsndan önemlidir. Vatandalarmz, huzurlu ve salkl yaam koullarna kentsel dönüümün yerinde dönüüm modeli kavuacak. dedi.

Ana Sayfaya Git