Görüş Bildir

Yapı kontrol alarmı verildi

Deprem sonrası Bağlar’da yapılarda inceleme çalışması başlatıldı

Yapı kontrol alarmı verildi

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki binalarda hasar oluştuğuna dair belediyeye ihbarlar gelmeye başladı.

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla İmar Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen Yapı Kontrol Ekipleri, gelen ihbarları değerlendirerek şikâyet konusu olan yapılarda incelemeler gerçekleştiriyor.

İhbarda bulunan vatandaşlarla görüşerek hasar iddialarına konu olan yapılarda incelemelerde bulunan ekipler, konuyla ilgili hazırladıkları raporlarda, yapılarda deprem sonrası ciddi bir hasar olmadığını tespit etti.

Son 21 ayda 350 metruk yapının yıkımını gerçekleştirerek madde bağımlıları tarafından kullanılan bölgeleri güvenli hale getiren belediye ekipleri, kullanılamaz haldeki yapıların yıkım çalışmalarına da yoğun şekilde devam ediyor.

"Bağlar için kentsel dönüşüm kaçınılmazdır"

Eski Bağlar bölgesinde bulunan yapıların yüzde 85’inin mühendislik hizmeti almadığını ve bu nedenle en küçük bir depremde dahi risk oluşturduğunu belirten Beyoğlu, gelen tüm ihbar ve şikayetleri en ince ayrıntısına kadar değerlendirdiklerini söyledi.

Kentsel Dönüşüm’ün kaçınılmaz hale geldiğinin kanıtı olduğunu aktaran Beyoğlu, "Eski Bağlar bölgesindeki yapılar, vatandaşlarımız için güvensiz bir ortam oluşturuyor diyebiliriz. Çünkü mühendislik hizmeti yok denecek kadar az. Zamanında önlem alınmayan çarpık kentleşme bugün Bağlar’ı tehdit ediyor. Merkez üssü Elâzığ olan iki depremde de ilçemizin bu bölümü bundan etkilendi, haliyle vatandaşlarımız tedirgin oldu. Bu tablo, hazırlık aşaması devam eden kentsel dönüşüm projemizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyması açısından önemlidir. Vatandaşlarımız, huzurlu ve sağlıklı yaşam koşullarına kentsel dönüşümün yerinde dönüşüm modeli kavuşacak." dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi