Yapıcıoğlu'dan Erbil'e çıkarma

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, rak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'de, bir dizi temasta bulundu. KDP Genel Başkanı Barzani ile görüştü.

Haberler 10.01.2022 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bakenti Erbilde, temaslarda bulundu. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Merkezini ziyaret ederek, Mesut Barzani ile görütü.

GÖRÜME BASINA KAPALI YAPILDI

Basna kapal olarak gerçekletirilen görüme yaklak bir saat sürdü. Görümede oluan yeni meclis aritmetiinin gerek merkezi Irak Hükümetini nasl ekillendirecei gerekse de Kürdistan bölgesine nasl yansyaca üzerinde görü alveriinde bulunuldu. Ayrca sel felaketi ile DEA ve PKK saldrlar sonucu yaanan can kayplar için bir kez daha taziye dilekleri iletildi. Gerek Türkiyede gerekse Irakta mevcut siyasi durum üzerinde karlkla görü al veriinde bulunuldu. HÜDA PAR ve KDP arasndaki ilikilerin karlkl olarak gelecekte daha da gelitirilmesi konusundaki ortak görüe varld örenildi.

YAPICIOLUNUN DER TEMASLARI

Yapcolu Erbilde KDP Genel Merkezini ziyaret etti, Samimi bir ortamda gerçekleen ziyarette, özelde Kürdistan genelde ise slam corafyasnda yaanan gelimeler üzerinde görü alveriinde bulunuldu.

Fazl Mirani, HÜDA PARn siyasetini hem insani hem de Kürdi olarak doru bulduklarn belirtti. HÜDA PARn Erbildeki temsilciliinin önemli olduunu ifade eden Mirani, temsilciliin önemli çalmalar yürüttüüne iaret etti. ki parti arasndaki ilikilerin gelitirilmesinin önem arz ettii belirtilen görümede, ilikilerin daha da gelitirilmesi için ortak görü alveriinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git