Görüş Bildir

Yapıcıoğlu'dan Erbil'e çıkarma

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, rak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'de, bir dizi temasta bulundu. KDP Genel Başkanı Barzani ile görüştü.

Yapıcıoğlu'dan Erbil'e çıkarma

DİYARBAKIR(SÖZ)-HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'de, temaslarda bulundu. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Merkezini ziyaret ederek, Mesut Barzani ile görüştü.

GÖRÜŞME BASINA KAPALI YAPILDI

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmede oluşan yeni meclis aritmetiğinin gerek merkezi Irak Hükümetini nasıl şekillendireceği gerekse de Kürdistan bölgesine nasıl yansıyacağı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca sel felaketi ile DEAŞ ve PKK saldırıları sonucu yaşanan can kayıpları için bir kez daha taziye dilekleri iletildi. Gerek Türkiye’de gerekse Irak’ta mevcut siyasi durum üzerinde karşılıkla görüş alış verişinde bulunuldu. HÜDA PAR ve KDP arasındaki ilişkilerin karşılıklı olarak gelecekte daha da geliştirilmesi konusundaki ortak görüşe varıldığı öğrenildi.

YAPICIOĞLUNUN DİĞER TEMASLARI              

 Yapıcıoğlu Erbil’de KDP Genel Merkezini ziyaret etti, Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, özelde Kürdistan genelde ise İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Fazıl Mirani, HÜDA PAR’ın siyasetini hem insani hem de Kürdi olarak doğru bulduklarını belirtti. HÜDA PAR’ın Erbil’deki temsilciliğinin önemli olduğunu ifade eden Mirani, temsilciliğin önemli çalışmalar yürüttüğüne işaret etti. İki parti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önem arz ettiği belirtilen görüşmede, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için ortak görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi