Yardım elini bekliyorlar

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Diyarbakır'a göç eden Musalli ailesi, doğuştan görme engelli çocukları için yardım bekliyor.

Haberler 19.09.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Halep şehrinde yaşayan Musalli ailesi, ülkede başlayan iç savaş nedeniyle Türkiyeye göç ederek Diyarbakıra yerleşti.

İlkhanın haberine göre, Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde bir ev kiralayan aile, topladıkları naylon, poşet ve kartonları satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce Suriyeden göç ettiklerini söyleyen Hişam Musalli, doğuştan görme engelli olan çocuklarından Hamza (7), Tahir (12) ve Muhammed Nurun (14) sağlık giderlerini karşılamakta zorlandığını belirtti.

UZANACAK YARDIM ELİ

Yabancı bir ülkede yaşamanın oldukça zor olduğunu dile getiren Musalli, şunları söyledi:

Suriyede hamallık yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyordum. 4 çocuğum ve eşimle birlikte yaşıyorum. İç savaş nedeniyle 3 yıl önce Türkiyeye göç edip Diyarbakıra yerleştik. 3 çocuğum doğuştan görme engellidir. Hastanelere götürdük ama sonuç alamadık. Tedavilerinin olmadığı söylendi.

Musalli, Suriyede evim kiraydı. Orada bir şekilde geçimimiz oluyordu ama burada çok zor. Naylon, poşet, karton toplayıp satarak geçiniyorum. Evim kiradır, aylık 250 TL kira ödüyorum. Her halimize şükürler olsun. Hayır Allahtandır ve sesimizi duyan da odur. Biz, her şeyi ondan bekleriz. Hayırseverlerden çocuklarımın sağlık giderlerini karşılamalarını istiyorum. Küçük çocuğum süt içiyor. Süt yardımına ve kira yardımına ihtiyacımız var. dedi.

Başlarına gelen musibetlere karşı sürekli sabrettiklerini söyleyen Hişam Musalli, hükümetten yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git