Görüş Bildir

Yardım elini bekliyorlar

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Diyarbakır'a göç eden Musalli ailesi, doğuştan görme engelli çocukları için yardım bekliyor.

Yardım elini bekliyorlar

Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan Musalli ailesi, ülkede başlayan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye göç ederek Diyarbakır’a yerleşti.

İlkha'nın haberine göre, Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde bir ev kiralayan aile, topladıkları naylon, poşet ve kartonları satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce Suriye’den göç ettiklerini söyleyen Hişam Musalli, doğuştan görme engelli olan çocuklarından Hamza (7), Tahir (12) ve Muhammed Nur’un (14) sağlık giderlerini karşılamakta zorlandığını belirtti.

UZANACAK YARDIM ELİ

Yabancı bir ülkede yaşamanın oldukça zor olduğunu dile getiren Musalli, şunları söyledi:

“Suriye’de hamallık yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyordum. 4 çocuğum ve eşimle birlikte yaşıyorum. İç savaş nedeniyle 3 yıl önce Türkiye’ye göç edip Diyarbakır’a yerleştik. 3 çocuğum doğuştan görme engellidir. Hastanelere götürdük ama sonuç alamadık. Tedavilerinin olmadığı söylendi.”

Musalli, “Suriye’de evim kiraydı. Orada bir şekilde geçimimiz oluyordu ama burada çok zor. Naylon, poşet, karton toplayıp satarak geçiniyorum. Evim kiradır, aylık 250 TL kira ödüyorum. Her halimize şükürler olsun. Hayır Allah’tandır ve sesimizi duyan da odur. Biz, her şeyi ondan bekleriz. Hayırseverlerden çocuklarımın sağlık giderlerini karşılamalarını istiyorum. Küçük çocuğum süt içiyor. Süt yardımına ve kira yardımına ihtiyacımız var.” dedi.

Başlarına gelen musibetlere karşı sürekli sabrettiklerini söyleyen Hişam Musalli, hükümetten yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi