Yargının itibarını ayağa kaldırmak

Başsavcı Güre, Güre, "Hem yargı içerisinde çetelerle mücadele hem de yargının saygınlığını artırmaya çalışan yargı mensupları olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz" dedi.

Haberler 06.09.2017 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavcs Kamil Güre, hakim, savc ve avukatlara yargnn saygnlnn artrlmas konusunda büyük görev dütüünü söyledi. 15 Temmuz hain darbe giriiminde yaananlara dikkat çeken Güre, öyle konutu: Hem yarg içerisinde çetelerle mücadele eden hem de yargnn saygnln artrmaya çalan yarg mensuplar olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz. Mücadele etmeye de devam ediyoruz. En büyük operasyonlar yapld kurumlarn banda asker, emniyet ve yarg gelmitir.

- Nelerin baarlabilecei ortaya dökülmütür

Ortaya çkan tabloda yargnn zedelenmesinin ülkede nelere mal olduunun ac bir ekilde ortaya çktn kaydeden Güre, Bir gerçek daha ortaya çkmtr ki, bu ülkede namussuzlar kadar, namuslularn cesaretli olduklar takdirde baarlabilecei ortaya dökülmütür. Bu cesaretimiz durmadan devam edecektir. ifadelerini kulland. Adalet Komisyonu Bakan Ercan Arslan ise yeni bir adli yln açln gerçekletirmenin mutluluu ve gururu içerisinde olduklarn belirtti.

DYARBAKIR BAROSUDA AçIKLAMA

Diyarbakr Barosu da Adli yln açl nedeniyle Diyarbakr Adliyesi önünde bir basn açklamas etkinlii düzenledi. çok sayda avukatn cübbeleriyle katld etkinlikte konuan Baro Bakan Ahmet Özmen, yeni Adli ylda en büyük beklentilerinin Tahir Elçi cinayetinin faillerinin bulunarak yarg önüne çkarlmas olduunu söyledi.

Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 15 Temmuz darbe giriiminden sonra en büyük hedeflerinin zedelenmi olan yargnn itibarn ayaa kaldrmak, toplumda yargya olan güvenin en üst seviyeye çkarlmas için demokratik ilkeler, insan haklar, masumiyet ve lekelenmeme hakkn koruyarak hzl ve etkin bir yarg sürecini iletmek olduunu söyledi.

2017-2018 Adli yl açl töreni nedeniyle Diyarbakr Adliyesi önünde bir tören düzenlendi. Buradaki törene, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Baro Bakan Ahmet Özmen, Adalet Komisyonu Bakan Ercan Aslan, Bölge dare Mahkemesi Bakan rfan Ceren ile hakim ve savclar katld. Atatürk Antna çelenk sunulmas, ehitler için bir dakikalk sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas ile balayan törende ilk konumay Cumhuriyet Basavcs Güre yapt.

GÜREDEN ANLAMLI MESAJLAR

15 Temmuz darbe giriiminin ardndan yarg içinde yaanan gelimelere dikkat çeken Basavs Kamil Enkut Güre, unlar söyledi:

YARGININ TBARINI AYAA KALDIRMAK

Geçen süreç içerisinde çok ar bir travmann üstüne, hem yarg içerisindeki çetelerle mücadele eden, hem yargnn saygnln artrmaya çalan yarg mensuplar olarak büyük bir mücadele içinde bulunuyoruz. Bu mücadele halen devam ediyor. Yargnn saygnln artrma adna hepimizin üzerine düen büyük görevler bulunmaktadr. Yarg içerisinde çeitli sebeplerle oluacak kliklerin nelere mal oludu 15 Temmuz günü ortaya çkmtr. En büyük operasyonlarn yapld kurumlarn banda askeriye ve emniyet ile birlikte yarg gelmitir.

EN BÜYÜK OPERASYON YARGIYA

Bunun bedelini ar ödetmeye çaltlar. Ancak, bunun bedelini kendileri ödedi ve ödemeye devam edecekler. Geçen 14 ay sonrasnda en büyük hedefimiz, zedelenmi olan yargnn itibarn ayaa kaldrmak, toplumda yargya olan güvenin en üst seviyeye çkarlmas için demokratik ilkeler, insan haklar, masumiyet ve lekelenmeme hakkn koruyarak hzl ve etkin bir yarg sürecini iletmek olmutur. Bu noktada hepimize görevler dümektedir. Devam eden yarg reformlar dorultusunda da bu hzl ileyiin artrlmas için çaba sarf edilmektedir. Biz de üzerimize düen sorumluluu sonuna kadar cesurca yüklenmeye hazrz ve bunu devam etirreceiz. Yargnn, zedelendiinde ülkede nelere mal olduu ac bir ekilde ortaya çkmtr. Bu ülkede namussuzlar kadar namuslularn cesaretli olduu takdirde, nelerin baarlabilecei bir kez daha ortaya çkmtr. Bu cesaretimiz durmadan devam edecektir.

Adalet Komisyonu Bakan Ercan Arslan ise yeni bir adli yln açln gerçekletirmenin mutluluu ve gururu içerisinde olduklarn belirtti.

TÖREN SONRASI KOKTEYL VERLD

Törenin ardndan verilen kokteyle ise Vali Hasan Basri Güzelolu, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta ve l Emniyet Müdürü Tacettin Arslan da katld.

DYARBAKIR BAROSUDA AçIKLAMA

Diyarbakr Barosu da Adli yln açl nedeniyle Diyarbakr Adliyesi önünde bir basn açklamas etkinlii düzenledi. çok sayda avukatn cübbeleriyle katld etkinlikte konuan Baro Bakan Ahmet Özmen, yeni Adli ylda en büyük beklentilerinin Tahir Elçi cinayetinin faillerinin bulunarak yarg önüne çkarlmas olduunu söyledi.Tahir Elçinin onlarca kamera önünde katledilmesinden bugüne iki yla yakn bir süre geçtiini belirten Özmen, Bata Hükümet olmak üzere, yetkililerce tarafmza devlet adna söz verilmesine ramen, verilen sözlerin esamesinin dahi okunmadn ve soruturma dosyasnda elle tutulur bir ilerleme salanamadn hatrlatmak durumundayz. Soruturma dosyasnda henüz tek bir kiinin dahi üpheli sfatyla sorgulanmadn üzülerek ifade etmek isteriz. Bata kederli ailesi olmak üzere, baromuzu ve kamuoyunu tatmin edici, somut admlarn atlmas gerekmektedir. Aksi takdirde kamuoyu, cinayetin aydnlatlmamasnn sorumlusu olarak hükümeti ve soruturma makamlarn görecektir dedi.

YARGIYA GÜVEN SIFIR NOKTASINA NMTR

Cumhuriyet ile yat olan yargnn tarafszl ve bamszl sorununun katmerlenerek büyümeye devam ettiini ileri süren Baro Bakan Ahmet Özmen, Geride braktmz iki yl içerisinde yargnn bamszl ve tarafszlnn güçlenmesi bir yana, yargnn içinde olduu içler acs durum, bütün çplaklyla ortaya çkm, yurttalarn yargya güveni sfr noktasna inmitir. Hak arama özgürlüünün önünde engel oluturan mesleki sorunlarmz bütün arlyla sürmektedir. Uygulamalar ile avukatlk mesleinin çalma alan daraltlmaya çallmaktadr. Tüm bu olumsuz ve umut krc gelimelere ramen Diyarbakr Barosu, adil bir toplumsal düzenin inasna yönelik umudunu korumaya ve mücadelesini sürdürmeye devam edecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git