Yasak kalktı halk istedi!

Diyarbakır'da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak. Bazı vatandaşlar ise ilginç bir şekilde yasakların devam etmesini istedi.

Haberler 13.05.2020 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, 16-19 Mays günlerinde kentte sokaa çkma kstlamasnn uygulanmayacan duyurdu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dün akam, 16-19 Maysta baz büyükehirlerde sokaa çkma kstlamas uygulanacan ve Diyarbakr dahil 9 kentte sürdürülen seyahat kstlamasnn ise kaldrldn açklad. Daha önce sokaa çkma kstlamas uygulanan Diyarbakrn, 16-19 Mays günlerinde ise kstlamadan muaf tutulaca belirtildi. Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, sosyal medya hesabnda yapt paylamda, 4 günlük sokaa çkma kstlamasnn kentte uygulanmayacan belirterek, Diyarbakr ilimiz genelinde Sayn Cumhurbakanmzn açklad 16-17-18-19 Mays 2020 tarihlerindeki sokaa çkma yasa uygulanmayacaktr, lütfen, rehavete kaplmadan, tedbirlere uymaya devam dedi.

KISITLAMA DEVAM ETSN

Öte yandan, ksatlamaya kar vatandalardan ilginç bir tepki gölerek, yasaklarn devam etmesi gerektiini bildirdi.

Alveri için darya çkan Fatma Turul, Diyarbakrda kstlamalarnn devam etmesi gerektiini aktararak havalarn snmasyla vatandalarn darya çkacan ve virüsün pik yapmasna sebep olacan aktard. Turul, Sokaa çkma kstlamasnn kalkmas bir nebze vatandalar rahatlatacak, bu da korona virüsünün pik yapmasnn önünü açacaktr. Bana kalrsa bu kstlamalarn devam etmesini temenni ederdim. Havalar snd kendimiz darya salmaya baladk. Hafta sonlarnn kstlamal olmas bir nebze rahatlatyor. Salk Bakanl ve hükümetin vermi olduu 65 ya ve üstü kstlama karar dorultusunda çok güzel uyuldu, yallarmz daha güveni dedi.

Vatandalardan Songül Alabalk ise Diyarbakrda sosyal mesafe ve maske kullanmna dikkat edilmediini aktararak kstlamann devam etmii taraftar olduunu söyledi. Alabalk, Salk Bakanlnn çalmalar çok güzel, memnunuz. Ama sokaa çkma kstlamas hafta sonu olmas ve 65 ya üstünün evde kalmalar çok istiyoruz. Baz yerlerde maske takmadn ve sosyal mesafeye uymadn görüyorum. Uyulsa daha iyi olur bu hastalk azalr diye konutu.

Ana Sayfaya Git