Yasak sonrası hareketlenme!

Yağmurlu havaya ve 'evde kal' çağrılarına rağmen Diyarbakır'da cadde ve sokaklarda hareketlilik gözlendi. Yaya kontrol noktalarında, 'sosyal mesafe' uyarısı yapıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesinin ardından hafif yağışlı havanın olduğu Diyarbakır'da vatandaşlar Sur ilçesinde en işlek yerlerden olan Gazi caddesi ve Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde sosyal mesafeyi hiçe sayarak alışveriş ve gezintiye çıktı. Yoğunluk olan caddelerin giriş çıkışları zabıta ve polis ekipleri tarafından kontrol edilirken, girişlerde vatandaşların ateşleri ölçülüp, ellerine dezenfektan sıkıldı.

Haberler 21.04.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2 günlük sokaa çkma yasann sona ermesiyle yamurlu havaya ve evde kal çarlarna ramen Diyarbakr kent merkezinde cadde ve sokaklarda hareketlilik gözlendi. Yaya kontrol noktalarnda, sosyal mesafe uyars yapld.

YASAK SONRASI DYARBAKIR

çileri Bakanlnca 30 büyükehir ile Zonguldakta bu hafta sonu da uygulanan sokaa çkma yasann ardndan ilk gün, Diyarbakrn cadde ve sokaklarnn kalabalk olduu görüldü. Yamurlu havaya ve evde kal çarlarna ramen Diyarbakrllar, dar çkt. Gazi caddesi ve Yeniehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde sosyal mesafeyi hiçe sayarak alveri ve gezintiye çkt.

SOSYAL MESAFE UYARISI YAPILDI

l Hfzsshha Kurulu kararyla özellikle yayalarn youn olduu bölgelerde oluturulan kontrol noktalarnda sosyal mesafenin korunmas için uyar yapld. Ate ölçümü de yaplrken, maskesi olmayanlara maske datld.

Sur içinde esnaflk yapan Murat enyiit, 2 günlük sokaa çkma yasandan sonra buraya gelen insanlarn çou alverie gelen deil merakl insanlar dedi.

YÜZLERCE METRE UZADI

Tüm uyarlara ramen merkez Balar ilçesi Nükhet Cokun Caddesi üzerinde bulunan PTT önünde yüzlerce metrelik kuyruk olutu. Yardm almak için PTT binas önünde bekleyenlerin oluturduu kuyruk sokak aralarna kadar uzad. Fiziki mesafenin ihlal edildii kuyruk, tepkilere neden oldu.

UCUZ ET KUYRUU

Et ve Süt Kurumu Diyarbakr Kombinas Sat Maazasnn önünde oluan kuyrukta da vatandalar sosyel mesafe kuralna uymad.

Kasap ve marketlerden 8 ile 10 TL daha ucuz et almak için Et ve Süt Kurumu Diyarbakr Kombinas Sat Maazas kaps önünde balayan kuyruk, sokaa kadar tat. Et ve Süt Kurumu Diyarbakr Kombinas Sat Maazasnda günde sat yaplacak olan 2 bin ton eti, tükenmeden almak için sabah saat 07.00de sra girenler, uzun süre kuyrukta bekledi. Et, kyma, sucuk, sosis, salam, dondurulmu tavuk eti ve et ürünlerinin satld Yeniehir ilçesi ehitlik Mahallesinde bulunan Et ve Süt Kurumu Diyarbakr Kombinas Sat Maazasnn günlük 2 tonluk sat kotas uygulanmas nedeniyle saatlerce kuyrukta bekleyenlerin etin tükenmesiyle evlerine eli bo olarak dönmek zorunda kald.

Ana Sayfaya Git