Yatırımlar Bekliyoruz!

Yılmaz "Geçen yıl bu zamanlar Türkiye ekonomisine bakanlar oldukça karamsardı. En iyimser olanlar yüzde 3 gibi bir rakamdan bahsediyorlardı. Bunu aşağı yukarı ikiye katlayarak inşallah büyümemizi bu yıl tamamlamış olacağız" dedi.

Haberler 21.09.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakr gelen AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Ak Parti Diyarbakr milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal ve bir grup partili ile birlikte Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunu makamnda ziyaret etti.

BÖLGENN EKONOMS

Burada konuan Vali Güzelolu, Ylmazn bölge ve ülke ekonomisine katklarn anlatarak, Özelde bölge ve genelde Türkiyenin kalknmas ve gelimesi için ortaya koyduu çabalar izlemenin mutluluunu yayoruz. nsan sevgisi alanndaki bilgi ve birikimi Türkiye için büyük bir kazançtr. Bir dönem Diyarbakr temsil eden sayn bakanmzn her dönemde olduu gibi bu dönemde ve gelecekte de Diyarbakrmzn ve ülkemizin gelimesinde önemli katklar salayacana yürekten inanyorum. nallah el birliiyle, güç birlii ve gönül birliiyle kadim ehir, inancmzn ehri, kültürümüzün ve irfanmzn hazrlayc ehrine hizmet etmeyi niyaz ediyorum dedi.

GENç BR NÜFUS

Ylmaz da büyük bir genç nüfusu ve potansiyeli olan bir ehir olan Diyarbakrn ayn zamanda tarihi, kültürü ve birikimi olan bir kent olduunu söyledi. Diyarbakrn ticaret yollar üzerinde, ticaret potansiyeli olan bir ehir olduunu söyleyen Ylmaz, Diyarbakrn çok daha iyi bir noktada olmas gerekiyor. Genç nüfusun istihdam açsndan çok çeitli frsatlarn deerlendirilmesi lazm. Kamu yatrmlarnn artmas, gelimesi, dier taraftan da özellikle önümüzdeki dönem özel sektörün, istihdam yapan yatrmlarn artmas gerekiyor. Sayn valimiz görev yapt önceki kentlerde çok güzel projelere imza att.

Diyarbakrda da ayn ekilde yatrmlara imza atacana inanyorum. Diyarbakr ekonomisi, yatrmlar hem kamu yatrmlarndan, hem de özel yatrmlar, istihdam konumamz lazm. Diyarbakrly hak ettii yere adm adm tamak için enerjimizi sarfetmemiz lazm. Bingöl milletvekili olarak Diyarbakrla ayn, iç içe kültürden, corafyadan geliyoruz. Burada yaplan çalmlara elimizden gelen destei salamaya çalacaz dedi.

çKALE TEMASLARI

Ylmaz, beraberinde AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti l Bakan Muhammed Akar ile merkez Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisini ziyaret etti. 115 dönümlük alanda yaplan rekreasyon çalmasnn ardndan daha görünür olan 27 ehit sahabenin de metfun olduu cami ile çevresinde yaplan düzenlemeyle ilgili incelemelerde bulunan Ylmaz, vatandalarla sohbet etti.

Ylmaz, burada yapt açklamada, Hz. Süleyman Camisinin tarihi bir yap olduunu belirterek,uzun süre terör saldrlarndan dolay kapal kaldn söyledi. Sunduu hizmetlerden dolay Belediye Bakan Atillaya teekkür eden Ylmaz, son dönemde 5- 10 ylda yaplamayan hizmetlerin yapldn vurgulad.

Ylmaz, Diyarbakrda yeni projelerin de yaplacan kaydetti. Gazetecilerin IKBYnin 25 Eylülde gerçekletirmeyi planlad referanduma ilikin sorusu üzerine Ylmaz, bu konuyla ilgili Cumhurbakan ve Babakann gerekli açklamalar yaptn, gereken mesajlar verdiini dile getirdi.

KUZEY IRAKTAK DURUM

Mesajn çok açk ve net olduunun altn çizen Cevdet Ylmaz, Türkiye, Irakn toprak bütünlüünden yana. Bu toprak bütünlüü içinde orada yaayan insanlarn hepsinin hakknn, hukukunun gözetildii bir ortam savunuyor. Herkesin faydasna olacak ekilde, bar ve huzur içinde o bölgenin devamn istiyor. Bunu bozacak hiçbir harekete de taraftar deil. Türkiye ve bununla ilgili gerekli çalmalar yürütüyor. ifadelerini kulland.

Milli Güvenlik Kurulunun 22 Eylülde toplanacan, toplantda bu konularn devletin ilgili birimleri ve hükümet tarafndan detayl bir ekilde deerlendirileceini anlatan Ylmaz, Orada yaplacak açklamalar hep birlikte bekleyeceiz. diye konutu.

ORGANZE SANAY BÖLGES

Ylmaz, Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) fabrikalarda incelemelerde bulundu, yatrmclardan bilgi ald.

Daha sonra OSB idare binasnda yatrmclarla bir araya gelen Ylmaz, burada yapt konumada, dünyada ekonominin çok iyi olmad bir dönemden geçtiklerini, küresel krizin etkilerinin halen sürdüünü söyledi.

Dünyann tam olarak toparlanamadn, dünyada bu yl yüzde 3,5 bir büyümeden bahsedildiini, gelecek yl ise yüzde 3,6 büyümenin olmasnn tahmin edildiini aktaran Ylmaz, dünya ticaretinin uzun zamandr büyümenin de altnda seyrettiini belirtti.

lk defa bu yl dünya ticaretinde biraz toparlanma yaandna iaret eden Ylmaz, konumasn öyle sürdürdü:

Bölgemizde de birçok jeopolitik riskler var. Irak ve Suriye bata olmak üzere. Buradaki gelimeler ister istemez bölgenin ekonomisini de etkiliyor. Türkiyede en son ortaya çkan 15 Temmuz terör hadisesi var. Bir taraftan FETÖ dier taraftan dier terör örgütleri. Bunlarn e zamanl saldrlaryla mücadele etmek durumundayz. Bütün bu artlar altnda ekonomimizi gelitiriyoruz. Bu kadar olumsuzluklara ramen 2002-2016 döneminde Türkiye ekonomisi yüzde 5,7 gibi bir büyüme salad. Bu gerçekten büyük bir baar. Geçen yl o hain darbe giriimine ramen yüzde 3,2 bir büyüme gösterdi ekonomimiz. Bu yl da yüzde 5in üzerinde büyümeyle devam ediyoruz. Muhtemelen üçüncü çeyrekte daha da hzlanacak büyümemiz.

Ana Sayfaya Git