Yaya önceliğimiz

"Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi

Haberler 31.03.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çileri Bakanlnn Yaya Öncelii Krmz çizgimizdir uygulamas kapsamnda erit boyama etkinlii gerçekletirildi.

Yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin iaretlemeleriyle bir kez daha uyarlarak dikkatlerini daha üst düzeye çkarmak, bu alanlarda yavalamalarn ve yayalara ilk geçi hakkn vermelerini salamak amacyla merkez Kayapnar, Balar, Yeniehir ve Sur ilçesindeki yaya geçitlerinin ortasndaki çizgiler krmzya boyand.

Kayapnar ilçesi Frat Bulvarndaki uygulamaya Vali Yardmcs Ahmet Yldz, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman ve l Jandarma Komutan Vekili Albay Alper çetinkaya katld.

SÜRÜCÜLERE AMPA, MASKE ve UYARI

Uygulamada, sürücülere apka, maske ve uyar broürleri datld.

Yldz, gazetecilere yapt açklamada, Türkiyenin 81 ilinde olduu gibi Diyarbakrda da trafikte yaya öncelii bilincinin oluturulmas amacna yönelik etkinlik düzenlendiini söyledi.

Toplumun krmz çizgisi vardr, devletlerin, ülkelerin krmz çizgisi vardr. Ülkemizin krmz çizgisi de yayalarn önceliidir. diyen Yldz, sürücülere yayalarn öncelii hakknda bilgilendirmede bulunduklarn belirtti.

Diyarbakrda 2 yl önce yayalara araçlarn çarpmas sonucu 47 kazann gerçekletiini anmsatan Yldz, Geçen yl bu oran 37ye dütü. Bu yl ilk 3 ayda 8 kaza meydana geldi. Bu ivme olumlu olarak aa inmekte. Hedefimiz ve temennimiz bu rakamn sfr olmas. diye konutu.

Ana Sayfaya Git