Görüş Bildir

Yaya önceliğimiz

"Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi

Yaya önceliğimiz

Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

 Yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla merkez Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçesindeki yaya geçitlerinin ortasındaki çizgiler kırmızıya boyandı.

Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı'ndaki uygulamaya Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Alper Çetinkaya katıldı.

SÜRÜCÜLERE ŞAMPA, MASKE ve UYARI

Uygulamada, sürücülere şapka, maske ve uyarı broşürleri dağıtıldı.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Diyarbakır'da da trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacına yönelik etkinlik düzenlendiğini söyledi.

"Toplumun kırmızı çizgisi vardır, devletlerin, ülkelerin kırmızı çizgisi vardır. Ülkemizin kırmızı çizgisi de yayaların önceliğidir." diyen Yıldız, sürücülere yayaların önceliği hakkında bilgilendirmede bulunduklarını belirtti.

Diyarbakır'da 2 yıl önce yayalara araçların çarpması sonucu 47 kazanın gerçekleştiğini anımsatan Yıldız, "Geçen yıl bu oran 37’ye düştü. Bu yıl ilk 3 ayda 8 kaza meydana geldi. Bu ivme olumlu olarak aşağı inmekte. Hedefimiz ve temennimiz bu rakamın sıfır olması." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi