Yenişehir’de ‘Bilinçli tüketici, tutumlu öğrenci ‘ kursu

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) eğitim gören kursiyerlerin çocukları atık materyallerden kalemlik yapıyor.

Haberler 14.07.2021 - 08:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr merkez Yeniehir lçe Belediyesi Aile Destek Merkezinde (ADEM) eitim gören kursiyerlerin çocuklar atk materyallerden kalemlik yapyor.

Yeniehir lçe Kaymakaml ve Belediyesine bal olarak faaliyetlerini yürüten Gever Nesibe Sultan Aile Destek Merkezi tarafndan ilçede bulanan tüketici ve örencilere yönelik verilen Bilinçli tüketici, tutumlu örenci eitimleri vatandalar tarafndan youn ilgi ile karland. Verilen nitelikli eitimler ile örencilerin hem meslek edindiklerini hem israf konusunda bilinçlendiklerini belirten Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci Aile Destek Merkezlerimizden olan Adem-7de eitim gören kursiyerlerimizin çocuklarna israf ve tasarruf konusunda geri dönüüm eitimleri verilmekte, bu eitimler kapsamnda çocuklarmz atk materyallerden kalemlik yapm örenmektedirler dedi.

lk kitaplar bizden

Kaymakam Beikci, Aile Destek Merkezlerinde ayn zamanda kadn kursiyerlere okuma-yazma eitimleri de verildiini belirterek, Okuma-yazma kurslarmza katlan kadn kursiyerlerimiz artk okumaya geçtiler. Bu kursiyerlerimize lk kitaplar bizden sloganyla ilk kitaplarn da kendilerine hediye ettik. Amacmz kadn kursiyerlerimize kitap okuma bilincini alamaya çalrken, ayn zamanda kitap okurken çocuklarna doru örnek olmalarn salamaktr. Bu eitimlerimizin yan sra Gever Nesibe Sultan Aile Destek Merkezimizde el sanatlar, pastaclk, tak tasarm, halk oyunlar ve daha bir çok kursumuz devam etmektedir. Vatandalarmzn kurslarmza yönelik göstermi olduklar youn ilgiden dolay büyük memnuniyet duymaktayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git