Yenişehir’de Kurban bayramı denetemi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi, market, kasap, pastane ve tatlı üreten iş yerlerinde denetimlerini sıklaştırdı.

Haberler 15.07.2021 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram öncesi sat yüksek olan ürünlere yönelik denetimlerini sklatran Yeniehir lçe Belediyesi Zabta ekipleri, özellikle market, kasap, pastane ve tatl üreten i yerlerini denetlerken bayramlarda çocuk ve gençlerin yaralanmasna neden olan maytap, çatapat gibi patlayc ve parlayc maddeler ile boncuk atan oyuncak silahlarn satn yapan i yerlerine de uyarlarda bulundu.

malathaneler denetleniyor

Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin talimatlar ile rutin bir ekilde sürdürülen denetimlerini Kurban Bayram nedeniyle sklatran zabta ekipleri, marketlerde daha çok ekerleme ürünleri ile et ve et ürünlerinin reyonlarnda denetimlerini younlatrarak Kurban Bayramnda sat popülasyonu fazla olan tatl ürünlerine de yönelik denetimlerini artrd. Zabta ekipleri tatl imalathanelerde üretim aamas, çalanlarn maske, klk kyafeti, deponun hijyenik durumu, depoda bulunan gda maddelerinin son kullanma tarihleri ve tatlda kullanlan ürünler sk bir ekilde kontrol etti. Bulunan eksiklikler ve yaplmas gerekenler hakknda i yeri yetkilileri uyarld.

Vatandalar tarihi geçmi ürünler konusunda uyarld

Öte yandan zabta ekipleri, vatandalar bayram öncesi sat yüksek olan et ve et ürünleri, ekerleme ile tatl alm konusunda uyard. Bu tür ürünleri bildikleri, güvendikleri yerlerden almalarn ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ederek alveri yapmalarn önerdi.

Ana Sayfaya Git