Yenişehir'de YADES ile evde sağlık hizmeti başladı

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında ilçede ikamet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşların evde ve hastanelerde sağlık taramaları yaptırılıyor.

Haberler 19.01.2022 - 04:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediyesi ilçede yalnz yaayan, engelli ve 65 ya üstü vatandalarn evde ücretsiz doktor muayenesi, salk hizmeti, enjeksiyon, pansuman, hasta bakm ve hastanelere nakillerini salayacak YADES Projesini hayata geçirdi.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikcinin talimatlar ile hayata geçirilen YADES Projesi ile 65 ya ve bakma muhtaç yallarn öncelikle evlerinde deerlendirmeleri, salk taramalar yaplarak, Yeniehir Belediyesinin Sosyal Taksileri ile genel salk taramalar yaplmalar ve tedavileri için hastanelere ücretsiz bir ekilde sevklerini gerçekletiriyorlar.

EV EV GEZEREK HTYAçLARI BELRLEDK

Beikci, göreve gelir gelmez tüm ilçeyi ev ev gezerek vatandalarn ihtiyaçlarn ve belediyeden isteklerini belirlenmesini saladklarn belirterek, YADES Projemiz ile özellikle yalnz yaayan, fiziki engelli ve 65 ya üstü vatandalarmzn evde ücretsiz doktor muayenesi, salk hizmeti, enjeksiyon, pansuman, hasta bakm ve hastanelere nakilleri yine Belediyemize ait sosyal taksilerimiz ile ücretsiz bir ekilde salanmaktadr. Ayrca Yal Destek Programmz kapsamnda yallarmza yönelik seminerler, eitimler, gençlerle toplantlar, hobi atölyeleri ,kültürel ve sanatsal faaliyetlerde düzenlenecektir dedi.

Ana Sayfaya Git