Yenişehir’e 'Çocuk Sokağı'

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını gerçekleştiren Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Kaymakamlığı ve belediyesi, ilçede çocukların düşlerini gerçekleştirebileceği, hayata daha özgür ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceği bir ortam hazırlıyor.

Haberler 27.03.2021 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda birbirinden farkl birçok projelere imza atan Yeniehir Belediyesi bu kez çocuklara özgür bir sokak oluturuyor. Ofis semtinde bulunan Rzvanaa Caddesi üzerinde trafie kapal bulunan soka çocuk sokana dönütürecek olan Yeniehir Belediyesi, ayn zamanda bölgede bir ilk ke imza atm olacak.

Yeniehir çocuk Soka ile ilgili açklama yapan Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, araç trafiine kapal olan 200 metre uzunluundaki soka çocuklar için tasarladklarn söyledi. Kaymakam Beikci, Ofis Rzvanaa Caddesi Tarm ve Orman l Müdürlüü ile 7. Kolordu Komutanl Lojmanlar arasnda kalan 200 metrelik trafie kapal olan sokamz çocuk Sokana dönütürüyoruz. Bu sokamzda farkl çocuk oyun gruplar, macera parkurlar, kou parkurlar, mini futbol ve basketbol sahas ile meyve aaçlarmz bulunacaktr dedi.

Gelecee yaplan hizmettir

En güzel hizmetin çocuklara yaplan hizmet olduunu vurgulayan Kaymakam Beikci, çocuklara yaplan hizmet gelecee yaplan hizmettir. çocuk Sokamz ile çocuklarmz, güvenli, eitici ve elenceli bir sokaa kavumu olacak. Anneler çocuklar ile burada güven içinde hoça vakit geçirebilecekler. çocuklarmzn mutlu olmas, ailelerimizin mutlu olmas bizim için çok önemlidir diye konutu.

Trafie kapal mahallenin çocuk Sokana dönüeceini duyan mahalle sakinleri Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikciye teekkür etti.

Ana Sayfaya Git