Yer yatağı hazırladı

Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden Gevriye Ayhan, önceki gün, PKK barınaklarından kaçıp, güvenlik güçlerine teslim olan kızı Pelda'ya (21), kavuştu.

Haberler 20.02.2020 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Diyarbakrda PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP l Binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin umutlu bekleyii devam ederken, eylemdeki annelerden Gevriye Ayhan, barnaklarndan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kz Peldaya kavutu. Önceki gün Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde 6 yl aradan sonra kzna kavuan anne Gevriye Ayhann buluma srasnda baygnlk geçirmesi, duygulu anlarn yaanmasna neden oldu. Peldann, emniyetteki sorgusu sürerken, Gevriye Ayhan ise kz için evde hazrlklara balad. Peldann terör örgütü barnaklarnda çok üüdüünü söylemesi üzerine, anne Ayhan, sobann yanna yatak sererek eve dönecei günü sabrszlkla bekliyor. Anne Ayhan, HDP il binas önünde oturma eylemine çocuklarn hepsi dönene kadar devam edeceini de söyledi.

SON 6 YILI HATIRLAMAK STEMYORUM

Kznn emniyetteki ifade ilemlerinin ardndan evine döneceini ifade eden Ayhan, unlar söyledi: Bizimle yemek yiyecek. Sabah olumla uyandk. Aramzda uyuyacan konutuk. Olum, ablama sarlp uyuyacam dedi. Ablalarn ne zaman göreceklerini merak ediyorlar. Sabrszlkla bekliyoruz. çok sevindik. 3 gecedir uyku girmiyor gözüme. Devletimiz sa olsun. Allah polisimizden, askerimizden raz olsun. Son 6 yl hiç hatrlamak istemiyorum. Ne gece ne gündüz ne dakika ne saniye aklmdan çkmad. Ben evde dier çocuklarm yüzümden alayamadm ama darda bahsedildii zaman hep alyordum. Hep dua ediyordum. Bir gün kzma kavuaym sonra öleyim diye. çok ükür kavutuk. Hiçbir anne, baba evlat acs görmesin. O dadakilerin hepsi annelerine kavusun. imdi kzm geldii zaman ne isterse alacaz, evde i yaptrmayacaz. Bu sabah abisine Elbisesi belki kirlidir. Ona elbise götürelim dedim. Bana bir kaç gün daha bekle. Maam alnca kardeimi giyim maazasna götüreceim. Ne isterse alacam. Yeter ki kardeimle kavuaym dedi. Kzm çok soukta kalm. Sobann yanna yatan kurdum. Bekliyorum. Kendi ellerimle üzerini örteceim.

DAHA ÖNCE 2 KERE KAçMAYA çALIMI

Kavuma annda kzyla konuma frsat bulduunu söyleyen Ayhan, Orasnn çok zor olduunu söyledi. çok ikence yapldn ve 2 sefer kaçmaya çaltn söyledi. Snr duvarlar çok yüksek olduu için kaçamadm. Beni yakaladlar. Kuyuya atp kapan kapattlar. Aç susuz orada kalyorduk. Umudum kesilmiti dedi. En sonunda Allah yardm etti, frsat verdi ona. Allah onu o cehennemden çkartt. Oturma eylemine devam edeceim. Bütün çocuklar gelene kadar o annelere destek olacam. Dualarm hepsi onlarladr diye konutu.

Ana Sayfaya Git