Yerinde dönüşüm

Bağlar'da start verilecek "kentsel Dönüşüm" zirvesi yapıldı. "Yerinde dönüşüm" modeli benimsenilirken, Vali Karaloğlu, "2021'in Temmuz ayında ilk kazmayı vuracağız" müjdesini verdi.

Haberler 07.10.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Balar ilçesinde yaplmas planlanan kentsel dönüüm için ilk kazmann gelecek yl temmuz aynda vurulacan açklad. Balarda start verilecek olan kentsel dönüümde yerinde dönüüm modelinin uygulanaca bildirildi.

KENTSEL DÖNÜÜM ZRVES

l Valisi ve Büyükehir belediye Bakanvekili Münir Karalolu, Valilik Hevsel Toplant Salonunda, çevre ve ehircilik Bakanl Altyap ve Kentsel Dönüüm Hizmetleri Genel Müdür Yardmcs Hasan Bebek, Balar Kaymakam Yavuz Güner, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ve kurum müdürlerinin de yer ald Balar Kentsel Dönüüm Toplantsna katld.

Toplantnn ardndan konuan Karalolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kararyla merkez Balar ilçesinin Kaynartepe Mahallesinde 53 bin 600 metrekarelik alann riskli ilan edildiini belirtti. Bölgede kentsel dönüümün fiilen baladn, toplantda yol haritasn ve süreci belirlediklerini aktaran Karalolu, öyle konutu:

LK ETAPTA KAYNARTEPE

Kentsel dönüümü herkes söylüyordu ama hiç çalma balamyordu. Tam o gün bugündür, Kaynartepe Mahallesinde ete kemie büründü artk yol almaya balyoruz. 8 Ekimde arkadalarmz alana inmi olacak. Alanda 357 yapmz var, bin 267 bamsz birim var, bin 354 hak sahibimiz var. Enteresan olan 357 yapdan 350si ruhsatsz. Tam da kentsel dönüümün farz olduu bir bölgeden balyoruz. 3 ruhsatl yerde okullardan ibaret. Vatandaa ait olan bütün yaplarn ruhsatsz olduu bir bölgeden balyoruz.

KONUTLAR ÖNCELKLE HAK SAHBNE

Karalolu, hedeflerinin yerinde dönüüm olduunu ve bölgede yaplacak konutlar öncelikle hak sahiplerinin alacan ifade etti. Arsasnn ve evinin bedelini alp, bölgeden ayrlmak isteyen vatandalarn kamulatrma bedelini ödeyeceklerini vurgulayan Karalolu, unlar kaydetti:

2021in Mays aynda ihale aamasna geleceiz. Bakanlmz TOK eliyle konutlar üretiyor. 2021in Temmuz aynda bölgede ilk kazmay vuracaz, Diyarbakrda ilk kentsel dönüüm hareketini balatm olacaz. Kent için sadece bir mahallenin dönüümü deil, bunu ilk adm olarak görmeliyiz. Bu ilk admda baarl olursak Balarda dönüümü bekleyen 8 mahallemiz var, Kayapnar ve Yeniehirde de mahallelerimiz var. Diyarbakrda kentsel dönüüm faaliyetlerine mutlak devam etmemiz lazm. Daha iimiz çok, ilk adm el birliiyle atyoruz. Kent için önemli bir balangçt, önümüzdeki dönemlerde iler ortaya çktkça ne demek istediimiz daha kolay anlalm olacak.

Kaymakam Güner de kentsel dönüümle ilgili sürecin aksaklk yaanmadan devam ettiini belirtti.

YERNDE DÖNÜÜM OLACAK

Kentsel dönüüm ile ilgili sürecin aksaklk yaanmadan baarl bir ekilde devam ettiini belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,vatandalarn huzurlu yaam alanlarna kavumas için her türlü ayrntnn dikkate alndn ifade etti.

Projelendirme çalmalarna baladklarn anlatan Beyolu, Balarmzda yapmay planladmz Kentsel Dönüüm projemiz ile Yerinde Dönüümü esas alarak projelendirme çalmalarna baladk. Daha yaanabilir ve modern bir Balar çin Kentsel dönüümle ilçemizi ihya etme zaman.Bunu devletimizin imkanlar ve milletimizin desteiyle baaracaz. Allah ksmet ederse 2021 ylnn ilk aylarnda proje start alm olacak dedi.

Ana Sayfaya Git