Yeşilay başkanı meğerki nargileci

Bağımlılığa karşı mücadele verdiğini iddia eden Yeşilay Diyarbakır Şubesi Başkanı Mesna Şimşek'in nargile kafesi olduğu ortaya çıktı.

Haberler 20.01.2022 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tütün, alkol ve uyuturucu gibi madde bamllna kar 81 ilde mücadele verdiini iddia eden Yeilayn, 19 Haziran 2021de Diyarbakr ube Bakanl görevine getirdii Mesna imeke ait nargile kafesi olduu ortaya çkt. imek, sanal medya hesaplar üzerinden sk sk her türlü bamlla kar paylamlarda bulunuyor. Kentteki tüm eylem ve etkinliklerinde boy gösteren imek, söz konusu paylamlarla bamlln özellikle gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çekiyor.

NARGLE KAFE

Ancak imeke ait Balar ilçesine bal Mevlana Halit Mahallesinde . Nargile Cafe adl bir kafesinin olduu ortaya çkt. imek, Yeilay Diyarbakr ubesi Bakanl görevine getirildikten sonra kafeyi iletmesi için kardeine emanet etti. Özellikle liseli gençlerin urak yeri olan kafede, sigarann yan sra nargile de içiliyor. Bir taraftan bamlla kar çalmalar yürüttüünü iddia eden imekin de kafede daha önce nargile içerken çekilmi birçok fotoraf bulunuyor. imekin paylat fotoraflarda gençleri kafede nargile içmeye çarmasna dair ifadeler ise dikkati çekiyor.

TÜTÜNLE MÜCADELE EDEN BR BAKAN!

imek, en son geçtiimiz yl 31 Mays Dünya Tütünsüz Günü dolaysyla yerel bir gazeteye verdii demeçle, bamlla kar mücadele verdiini belirtmiti. imek, u ifadeleri kullanmt: Dünya Salk Örgütü verilerine göre her yl 8 milyondan fazla insan tütün kullanm nedeniyle hayatn kaybediyor. Tütün, kullanclarn yarsn öldürürken, tütün kullanmnda ortaya çkan duman, kullanmayanlar için de ölümcül sonuçlar douruyor. Pasif içicilik; kal hastalna, kansere ve dier kronik hastalklarn yan sra her yl 1,2 milyon ölüme neden oluyor. Bu nedenle tütün ürünlerinin kullanm tüm dünyada toplumlarn sal tehdit eden çok önemli bir sorun ve biz Yeilay olarak bu sorunla mücadelede öncü bir rol üstleniyoruz.

Ana Sayfaya Git