Yeşilay başkanı meğerki nargileci

Bağımlılığa karşı mücadele verdiğini iddia eden Yeşilay Diyarbakır Şubesi Başkanı Mesna Şimşek'in nargile kafesi olduğu ortaya çıktı.

Yeşilay başkanı meğerki nargileci

Tütün, alkol ve uyuşturucu gibi madde bağımlılığına karşı 81 ilde mücadele verdiğini iddia eden Yeşilay'ın, 19 Haziran 2021'de Diyarbakır Şube Başkanlığı görevine getirdiği Mesna Şimşek'e ait nargile kafesi olduğu ortaya çıktı. Şimşek, sanal medya hesapları üzerinden sık sık her türlü bağımlılığa karşı paylaşımlarda bulunuyor. Kentteki tüm eylem ve etkinliklerinde boy gösteren Şimşek, söz konusu paylaşımlarla bağımlılığın özellikle gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çekiyor.

NARGİLE KAFE

Ancak Şimşek'e ait Bağlar ilçesine bağlı Mevlana Halit Mahallesi'nde "Ş. Nargile Cafe" adlı bir kafesinin olduğu ortaya çıktı. Şimşek, Yeşilay Diyarbakır Şubesi Başkanlığı görevine getirildikten sonra kafeyi işletmesi için kardeşine emanet etti. Özellikle liseli gençlerin uğrak yeri olan kafede, sigaranın yanı sıra nargile de içiliyor. Bir taraftan bağımlılığa karşı çalışmalar yürüttüğünü iddia eden Şimşek'in de kafede daha önce nargile içerken çekilmiş birçok fotoğrafı bulunuyor. Şimşek'in paylaştığı fotoğraflarda gençleri kafede nargile içmeye çağırmasına dair ifadeler ise dikkati çekiyor.

TÜTÜNLE MÜCADELE EDEN BİR BAŞKAN!

Şimşek, en son geçtiğimiz yıl “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla yerel bir gazeteye verdiği demeçle, bağımlılığa karşı mücadele verdiğini belirtmişti. Şimşek, şu ifadeleri kullanmıştı: "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 8 milyondan fazla insan tütün kullanımı nedeniyle hayatını kaybediyor. Tütün, kullanıcıların yarısını öldürürken, tütün kullanımında ortaya çıkan duman, kullanmayanlar için de ölümcül sonuçlar doğuruyor. Pasif içicilik; kal hastalığına, kansere ve diğer kronik hastalıkların yanı sıra her yıl 1,2 milyon ölüme neden oluyor. Bu nedenle tütün ürünlerinin kullanımı tüm dünyada toplumların sağlığı tehdit eden çok önemli bir sorun ve biz Yeşilay olarak bu sorunla mücadelede öncü bir rol üstleniyoruz.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler