Yetimler Vakfı bir yetim ailenin daha evini onardı

Diyarbakır’da evleri kullanılamaz durumda olan bir yetim ailenin daha evinde geniş çaplı tadilat yaptıran Yetimler Vakfı, yenilediği evi yetim aileye teslim ederek sevinçlerine ortak oldu.

Haberler 15.07.2020 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyada yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklarn temel ihtiyaçlarn karlamay kendilerine görev addeden Yetimler Vakf, Diyarbakrn merkez Balar ilçesi Yunus Emre Mahallesinde yetim bir ailenin evini onararak anahtar teslimi yapt.

Yaplan söz konusu çalmaya ilikin açklamalarda bulunan Yetimler Vakf stiare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, ailenin durumu hakknda bilgi verdi.

Aysu, çinde bulunduumuz bu ev 6 ay önce tespit edilmiti. Yal bir teyzemiz ve 2 çocuuyla bu evde kalyorlard. Daha önceki görüntülerden fark edilecei üzere buras kullanlabilecek bir durumda deildi. Her ay düzenli bir ekilde bu aileye gda yardm ulatrdmz zaman evin durumunu gördüümüzde içimiz burkuluyordu. Evin tamir edilmesine yönelik çalmalar balattk. Yetimler vakf öncülüünde ve hayrseverlerin katklaryla evi tadilattan geçirerek ailenin oturabilecei bir duruma getirdik. dedi.

Yetimler Allah-u Telnn bizlere emanetidir

slamn yetimlere verdii öneme deinen Aysu, Bilindii üzere yetimler Allah-u Telnn bizlere emanetidir. Peygamberimizin de yetim olarak domas münasebetiyle yetimler bizim için çok kymetlidir. Halbuki bizler lüks dairelerde otururken bir yetimin daha önceki haliyle rutubetli evde kalmas muhakkak ki içimizi szlatyordu. ifadelerini kulland.

Hayr sahiplerine teekkürlerini ileten Aysu, Peygamber Efendimiz, komusu aç iken kendisi tok yatan bizden deildir dedii gibi eer u an olsayd, villalarda veya dublekslerde oturup yetimleri barakalarda yatrtan da bizden deildir diyecekti. Onun için bizler bu duruma sessiz kalmayarak u yetim ailemizin evinin tadilatn yaptk. Belki lüks bir ev yapamadk ama en azndan oturabilecekleri, nemden hastalanmayacaklar bir yer yaptk. Rabbim bu evin yapmnda emei geçen, ayni ve nakdi destekte bulunan tüm kardelerimizden raz olsun. Rabbim bu evler karlnda kendilerine cennetten kökler versin, Resulullah (aleyhisselatu vesselam)a komu eylesin. eklinde konutu.

Dünyaya yaptmz yatrmn yüzde 1ni yetimlere vakfedelim

Yetimlere sahip çkma konusunda Peygamber Efendimizin baz hadislerini hatrlatan Aysu, Peygamberimiz bir hadis-i eriflerinde, Kim bir yetime sahip çkarsa cennette onunla yan yana olacaz diye buyurmaktadr. Ondan dolay eer Resulullah bu sahneleri, yetime sahip çkmalar ve Yetimler Vakfnn çalmalarn görmü olsayd, kim yetimlere, Yetimler Vakfna sahip çkarsa Allahn izniyle cennette kendisine kök yapacak. O kökün üzerine Yetimler Vakf kökü yazacak ve içine Yetimler Vakf gönüllüleri orada misafir olacaklar. Bizler bunu ümit ediyoruz. nallah da öyle olacaktr. çünkü Resulullahn tüm sözleri buna delalet ediyor. Biz onlarn evini yapalm ki Allah-u Teala da dier dünyada bizim evimizi yapsn. temennisinde bulundu.

Hayr severlere seslenen Aysu son olarak unlar söyledi:

Gelin dünya evleri için yaptmz yatrmlarn onda biri kadar bu yetimlere yatrm yapalm. Bir milyonlara verdiimiz evlerin yüzde birini bile yetimlere verirsek en azndan evleri oturulabilecek duruma gelecek. Mobilyalara harcadmz paralarn yüzde 10u kadarn dahi ksarsak bu yetimlerin yatabilecekleri bir evleri olacak. Bu yetimler Allahn izniyle dier dünyada bizlere efaatçi olacaklar.

Evi onarlan Lamia Karaka ise, Daha önce evimizin durumu kötüydü. Zemin toprakt ve hallarmz topraa seriyorduk. Bir hal ykayamyor, yemek yiyemiyorduk. Hiçbir yeri kullanamyorduk. Burada hal ykadmda üzerime kar yayordu. Allah, hayr sahiplerinden raz olsun. Evimiz çok güzel olmu. çocuklarm bakp seviniyorlar. dedi.

Ana Sayfaya Git