Yine husumet cinayeti

Çınar ilçesinde, iki aile arasında çıkan; silah, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. Çınar'da gerginlik hakim olurken, olay bölgesine giriş-çakış yasaklandı.

Haberler 10.02.2021 - 06:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesine bal Solmaz Mahallesinde muhtarlk seçimlerinden husumetli olan 2 aile fertleri arasnda meydana gelen silahl, sopal, tal meydan kavgasnda bir kii hayatn kaybederken, biri ar 2 kii de yaraland. Jandarma ekipleri, mahallede güvenlik önlemi alrken, olayla ilgili soruturma sürüyor.

KÖY MEYDANI SAVA ALANI GB

Alnan bilgiye göre, çnar ilçe merkezine yaklak 10 kilometre uzaklkta yer alan Solmaz (Niv) Mahallesinde muhtarlk seçimleri yüzünden aralarnda çkan anlamazlklar yüzünden husumetli olan 2 aile fertleri arasnda çkan az tartmas ksa sürede büyürerek silah, sopa ve talarn kullanld kavgaya dönütü. Kavgaya ailenin dier fertlerin katlmasyla köy meydan adeta sava alanna döndü.

BR K ÖLDÜ, 2 K YARALANDI

Kurunlarn hedefi olan Mehmet Turgut olay yerinde yaamn yitirirken, M.K ile ismi örenilemeyen bir kii de yaraland. Yarallardan M.K. Dicle Üniversitesi Tp Fakültesine, dier yaral ise çnar Devlet Hastanesine kaldrlarak burada tedavi altna alnd.

Kavgada yaamn Turgutun cenazesi otopsi için Dicle Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesi morguna kaldrld.

KÖYDE GEçC KARAKOL KURULDU

Kavgada hayatn kaybeden Mehmet Turgutun Mersinde ikamet ettii ve sabah saatlerinde kavgann yaand mahalleye geldii belirlendi. Jandarma çatmann yaand mahallede geni çapl güvenlik önlemleri alrken, köye giri-çklarn kapatld belirtildi. Olayla ilgili soruturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git