Yine husumet cinayeti

Çınar ilçesinde, iki aile arasında çıkan; silah, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. Çınar'da gerginlik hakim olurken, olay bölgesine giriş-çakış yasaklandı.

Yine husumet cinayeti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Solmaz Mahallesinde muhtarlık seçimlerinden husumetli olan 2 aile fertleri arasında meydana gelen silahlı, sopalı, taşlı meydan kavgasında bir kişi hayatını kaybederken, biri ağır 2 kişi de yaralandı. Jandarma ekipleri, mahallede güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KÖY MEYDANI SAVAŞ ALANI GİBİ

Alınan bilgiye göre, Çınar ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer alan Solmaz (Nivé) Mahallesinde muhtarlık seçimleri yüzünden aralarında çıkan anlaşmazlıklar yüzünden husumetli olan 2 aile fertleri arasında çıkan ağız tartışması kısa sürede büyürerek silah, sopa ve taşların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgaya ailenin diğer fertlerin katılmasıyla köy meydanı adeta savaş alanına döndü.

BİR KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

Kurşunların hedefi olan Mehmet Turgut olay yerinde yaşamını yitirirken, M.K ile ismi öğrenilemeyen bir kişi de yaralandı. Yaralılardan M.K. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine, diğer yaralı ise Çınar Devlet Hastanesine kaldırılarak burada tedavi altına alındı.

Kavgada yaşamını Turgut'un cenazesi otopsi için Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

KÖYDE GEÇİCİ KARAKOL KURULDU

Kavgada hayatını kaybeden Mehmet Turgut'un Mersin'de ikamet ettiği ve sabah saatlerinde kavganın yaşandığı mahalleye geldiği belirlendi. Jandarma çatışmanın yaşandığı mahallede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, köye giriş-çıkışların kapatıldığı belirtildi.  Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz