Yoksulun umut kapısına döndü

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi bünyesinde 2019'da aktif hale gelen tüp bebek merkezi, bölgedeki dar gelirli aileler için de umut kapısı oldu.

Haberler 14.12.2021 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi bünyesinde 2019da aktif hale gelen tüp bebek merkezi, bölgedeki dar gelirli aileler için de umut kaps oldu. DÜ Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda u ana kadar yaplan çalmalarda 147 gebe kalan hastamz mevcut dedi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesinde 2019 ylnda yapmna balanan ve ruhsatlandrma ilemi tamamlanan tüp bebek merkezi, öceki gün resmi törenle açld. Son teknoloji ile donatlan ve özel hastane konforunda hizmet veren tüp bebek merkezi, Diyarbakrn yan çevre illerdeki dar gelirli aileler için de umut kaps oldu.

BU MERKEZLERLE SUSTMALLER ENGELLENYOR

DÜ Rektör Mehmet Karakoç tüp bebek merkezlerinin devlet kurumlarnda açlmasnn önemine dikkat çekerek, bu merkezlerin özel sektörde alnan yüksek miktardaki ücretlere kar suiistimali engellediini kaydetti.

D.Ü Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda ise, bölgeye kazandrlan tüp bebek merkezinin eitim ve salk açsndan çok büyük önem saladn belirtti. 2019dan bu yana tüp bebek merkezinin hastalara hizmet verdiini belirten Akda, tüp bebek merkezine bavuran hastalarn, daha önce birçok yere bavurduunu ve sonuç alamad için son olarak kendilerine bavurarak sonuç aldn söyledi.

Prof. Dr. Akda, unlar söyledi u ana kadar 147 gebe kalan hastamz mevcut. Tabii bunlar, özel ve kamu hastanelerinde birçok kez denenmi ve sonuca ulalmam skntl vakalar olarak geldi. Birçok multi faktörel patolojileriyle beraber Ankarada yada farkl yerlerde bir çok kez denenmi ve çocuk sahibi olmam hastalar, son adres olarak üniversitemize gelerek sonuç alm.

Ana Sayfaya Git