Görüş Bildir

Yoksulun umut kapısına döndü

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi bünyesinde 2019'da aktif hale gelen tüp bebek merkezi, bölgedeki dar gelirli aileler için de umut kapısı oldu.

Yoksulun umut kapısına döndü

DİYARBAKIR(SÖZ)-Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi bünyesinde 2019'da aktif hale gelen tüp bebek merkezi, bölgedeki dar gelirli aileler için de umut kapısı oldu. DÜ Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 147 gebe kalan hastamız mevcut dedi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi'nde 2019 yılında yapımına başlanan ve ruhsatlandırma işlemi tamamlanan tüp bebek merkezi, öceki gün resmi törenle açıldı. Son teknoloji ile donatılan ve özel hastane konforunda hizmet veren tüp bebek merkezi, Diyarbakır'ın yanı çevre illerdeki dar gelirli aileler için de umut kapısı oldu.

'BU MERKEZLERLE SUİSTİMALLER ENGELLENİYOR'

DÜ Rektör Mehmet Karakoç tüp bebek merkezlerinin devlet kurumlarında açılmasının önemine dikkat çekerek, bu merkezlerin özel sektörde alınan yüksek miktardaki ücretlere karşı suiistimali engellediğini kaydetti.

D.Ü Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ise, bölgeye kazandırılan tüp bebek merkezinin eğitim ve sağlık açısından çok büyük önem sağladığını belirtti. 2019'dan bu yana tüp bebek merkezinin hastalara hizmet verdiğini belirten Akdağ, tüp bebek merkezine başvuran hastaların, daha önce birçok yere başvurduğunu ve sonuç alamadığı için son olarak kendilerine başvurarak sonuç aldığını söyledi.

Prof. Dr. Akdağ, şunları söyledi Şu ana kadar 147 gebe kalan hastamız mevcut. Tabii bunlar, özel ve kamu hastanelerinde birçok kez denenmiş ve sonuca ulaşılmamış sıkıntılı vakalar olarak geldi. Birçok multi faktörel patolojileriyle beraber Ankara'da yada farklı yerlerde bir çok kez denenmiş ve çocuk sahibi olmamış hastalar, son adres olarak üniversitemize gelerek sonuç almış.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi