Yol kenarları meyhane oldu

Diyarbakır'ın merkez ilçelerindeki bazı güzergahları mesken edinen alkollü araç sürücüleri, cadde ve kaldırımlarda bıraktıkları içki şişeleriyle ne kadar rahat davrandıklarını gözler önüne serdi.

Haberler 15.10.2021 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda araçlarn yol kenarna park ederek kaldrm adeta meyhaneye çeviren alkollü sürücüler, bata Diyarbakr Stadyumu çevresi olmak üzere Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine giden güzergh, Siverek Yolu Caddesinden Diyarbakr Havaalan Kavana kadar olan bölge ve çölgüzeli TOK giriini mesken edindikleri gözlendi.

Yeterli denetimin yaplmamas nedeniyle yllardr bu tavrlarn sürdüren alkolikler, özellikle hafta sonlar akamn ilerleyen saatlerinde araçlarn yol kenarna park ederek alkol alyor. Belirtilen güzergh ve mevkilerde akam saatlerinde oluan araç kuyruklar, yol kenarna braklan oturaklar, içki masalar ve çevreye atlm ieleri adeta meyhaneyi anmsatyor.

YOL KENARINDA çK MASALARI

Son zamanlarda 75 Yol Mahallesi ve yeni stadyum yolundan Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesine giden güzergahta artan içki büfeleri, çevrede içki sat orannn en bariz göstergesi haline gelmi durumda.

Alkoliklerin yol güzergahn mesken tutmasn frsat bilen ve bölgede kümelenen içki satclarnn, aralarnda çocuklarn da olduu kimi ahslar göndererek içkilerini pazarlad iddia ediliyor.

Kareler yansyan görüntüler, çevre binalarda oturanlar bata olmak üzere söz konusu güzergah kullanan dier sürücülerin tepkisine yol açarken ahslarn alkolün etkisiyle saldrmasndan ve olay çkarmasndan çekiniyor.

SEMT SAKNLER TEPK GÖSTERYOR

Nitekim daha önce defalarca kez merkez Kayapnar ilçesi TOK Sosyal Konutlarda ikamet eden site sakinlerini baz konutlarda fuhu ilendiini ve alkol kullanan ahslarn huzursuzluk çkard yönünde ikayetleri haberlere konu olmutu.

Gerekli denetim ve yaptrmlarn yaplmas için yetkililere çarda bulunan vatandalar, bu görüntülerin peygamberler ve sahabeler ehri Diyarbakr için büyük bir ayp olduunu ifade etti.

Duruma tepki gösteren baz duyarl vatandalar, yol kenarnda rahat bir ekilde alkol tüketenlere ses çkarlmad için bu durumun yllardr sürdüüne dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git