Yol kesmek Muhtarın göreviymiş!…

Eğil'in Bahşiler köyü Muhtarı Semih Memiş'in "adamlarıyla yol kesip, ölüm tehditleri savurmasını" Eğil Kaymakamı, "Muhtarın görevleri" arasında sayarak şikayetleri gözardı etti.

Haberler 14.04.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Eil lçe Kaymakam Kayym dris Arslan, bir grup yaknyla birlikte köy yolunu kesip, ölüm tehditleri savuran ve ikayet konusu edilen Bahiler Köyü Muhtar Semih Memiin hukuk dln Muhtarn görevleri arasnda sayarak, hakkndaki dosyaya ilemden kaldrma karar alarak, skandala imza att. Hukuk d, feodaliteyi yasal bir faaliyetmi gibi gören Kaymakam Arslann karar kim kimi ne amaçla koruyor sorusunu gündeme getirirken, çelikiler ve keyfiyeti öne çkaran skandal resmi yazda, Firma Yetkililerinin ikayet dilekçesinin de, 15. 12. 2021 tarih olarak yazlmas, kararn sorumsuzca kaleme aldn gözler önüne seriyor.

STHDAMA SEKTE VURMAYA KALKTI

sizliin ve yoksulluun had safhada olduu Diyarbakrda geçtiimiz yl Eylül aynda, Mermercilik alannda faaliyet gösteren ruhsat ve iletme izni olan ntim Madenciliin, Dicle-Eil snrlarnn kesitii çavl köyü güzergahndaki alanda faaliyet göstermeye balad. çavl ve Bahiler köyünün kesitii yolu kullanan Firma Yetkilileri, bir anda Eil ilçesi Bahiler köyü muhtar Semih Memii karlarnda gördüler.

Aile fertlerinde köy korucularnn da bulunduu Memi, çeitli gerekçeler gösterip, firmadan rent temin etmek istedi. Ancak, istediini elde edemeyince Memi, yakn akrabalarndan baz kiileri de yanna olarak, Maden ocana giden araçlarn yoluna kaya parçalar koyup, geçilerini engelledi.

ÖLÜM TEHDTLER KAMERAYA YANSIDI

Firma yetkilileri ve araç oförlerine tehditler savuran Memi ve yanndakilerin, bölgedeki feodalitenin yaratt terörü, kameralar önünde sergilemeye balad. Onlarca kiinin istihdam edildii yatrm sekteye uratan ve ölümle tehditler savuran Muhtar Memi, Eil lçe Jandarma Komutanlna, lçe Kaymakamlna ve Cumhuriyet Basavclna ikayet edildi. Firma bu ikayetlerinin yansra, Diyarbakr l Valiliine de, suç duyurusunda bulundu.

ADL VE DAR KAYETTE BULUNULDU

Adli ve idari makamlarn bilgilendirildii Muhtar Memiin yatrma yönelik terörü basna Muhtarn Provokasyonu olarak yansd. Yazl ve görsel basnda yank bulan köy muhtarnn çkar teminine yönelik, yatrmlarn önünü kesmeye yönelik feodalite terörüne kar, adli ve idari soruturma ve ceza beklenirken, Eil lçe Kaymakam dris Arslandan, aksine mükfat verircesine, dosyay ilemden kaldrd.

KAYMAKAMDAN SKANDAL KARAR

Eil Kaymakam ve ilçe Belediye Bakanvekili Kayym dris Arslan, Muhtar Memi hakkndaki ikayettlere ilikin verdii kararda, ikayet konusu olayn 443 sayl Memurlar ve Dier kamu Görevlilerin Yarglanmas Hakkndaki Kanuna göre, ön inceleme yaptrlmamas gerektiini iddia etti. Arslan, ehir ve Kasabalarda mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri tekiline dair 4541 sayl kanunda Mahalle Muhtarlarnn görevleri saylmtr ibaresine yer verdii skandal niteliinde ki kararnda, Muhtarn Rant odakl estirdii terörü, iddeti, ölümle tehditti ve yol kesme ilemini muhtarn görevleri arasnda, gösterdi.

MUHTARIN TERÖRÜ YASAL GÖRÜLDÜ

Muhtar Memiin kanun ve mevzuatn kendisine verdii yetkiler çerçevesinde üzerine atl görevi kötüye kullandna ilikin, kamera görüntüleri görmezden gelerek, herhangi bir somut belge, kant ve bilginin bulunmadn ileri süren Kaymakam Arslan, kararnda inceleme raporunda anlald üzere Kaymakamlk Makamnn 31.03.21 tarih ve 329 sayl Oluru ile dosya ilemden kaldrldn bildirdi.

RESM BELGEDEK TARH çELKS

Hukuk dl, zorba feodalitenin yaratt terörü, Muhtar Memiin çkar teminine yönelik tutumunu adeta tescilleyen ve yasal bir faaliyet olarak gösteren Kaymakam Arslan için, kim kimi neden koruyor sorusunu gündeme getirirken, Firma Yetkilileri skandal karar Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakanlna tayacaklarn bildirdi.

Kaymakam Arslann her yönüyle keyfiyet içeren ve suçluyu koruyan anlay, kaleme alnan kararna ilikin resmi belgede de kendini gösterdi. Firmaya gönderilen karara ilikin yazda, ikayetçinin lçe Kaymakamlna verdii ikayet dilekçesi tarihini, 15.12.2021 tarih olarak belirtti. Belirtilen tarihe daha 8 ay kalrken düzenlenen resmi belgenin, üçüncü kiiler tarafndan da hazrlanm olabilecei tahmin ediliyor. Ancak resmi belgede Arslann imzas bulunuyor.

Ana Sayfaya Git