Yolcular aranıyor

Yolcu taşımacılığı yapan 10 minibüs sürücüsünün "pozitif" çıktığı, filyasyon ekibinin ise taşıdı yolcuların peşine düştüğü iddia edildi. Kooperatif başkanları ise iddialara yalanlarken, Kocaköy ilçesi tamamen karantinaya alındı. Kulp'ta imam kovid çıkınca, cemaat gözetim altında.

Haberler 09.06.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda alnan yüksek derecedeki tedbirler, normalleme sürecini farkl bir düünceyle deerlendiren kesimlerin ev ve bayram ziyareti, düün gibi etkinliklere yönelmesiyle vaka saysnn hzla artmasna neden oldu. Kocaköy ilçe merkezi tedbirler kapsamnda karantinaya alnrken, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin bütün katlar pandemi tedavisine açld. Diyarbakr-Bismil arasnda yolcu tamacl yapan 10 minibüs sürücüsünde koronavirüs tespit edildii öne sürülürken, lçede toplu tama yapan minübüslerin bal bulunduu kooperataif ve dernekler iddialar yalanlad.

TÜM KATLAR HASTA ALIYOR

1 Haziran itibaren normalleme kararnamesini imzalamasndan sonra geçen süre içinde Diyarbakrda koronavirüs vakasndaki art ikinci bir dalgalanma olarak deerlendirilken, Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, bütün katlarda koronavirüs hastalarn kabul etmeye balad.

Pandemi hastanesi ilan edilmesinden sonra, ilk 2 kat boaltlan ve hasta kabulüne balayan hastane, youn vaka art nedeniyle tüm katlarda hasta kabulüne balad. Diyarbakrdaki hzl vaka art nedeniyle geçtiimiz günlerde Diyarbakrdaki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi de hastane kabul etmeye balamt.

LçE KARANTNAYA ALINDI

stanbuldan askere gitmek için ailesini ziyarete Diyarbakrn Kocaköy ilçesine gelen bir gençte koronavirüs tespit edilmesi üzerine filyasyon ekipleri, söz konusu kii ile temasta bulunanlara da test uygulad. Baz test sonuçlarnn pozitif çkmas üzerine lçe Hfzsshha Kurulu, ilçe merkezini tedbir amaçl karantinaya ald. Karantina süresince vatandalarn ihtiyaçlarnn Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karlanaca belirtildi.

MAMDA KORONA çIKTI

Kulp ilçesinde Kuba Camisi mam M.F.T.nin koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine, yaplan testleri pozitif çkt. mamn kldrd Cuma namaz srasnda Kulp Belediyesinden ald maskeleri kendi elleriyle cemaate datmasnn örenilmesi üzerine filyasyon ekipleri, imamn temasta bulunduu cemaatin peine dütü.

Cuma namaz klan cemaat arasnda olduu tespit edilen baz kiilerin yaplan testleri de pozitif çkt. Ekipler, testi pozitif çkan cemaat üyelerinin tespiti için çalma balatt.mamn cemaat dnda, ilçede baka kiilerle de temas ettiinin tespit edilmesi üzerine filyasyon ekipleri, imam M.F.T.nin temas ettii kiilerin tespit edilmesi için ayr bir çalma balatt.

MASKE TAKMA ZORUNLU

Buarada, Kulp ilçe Hfzsshha Kurulu, kontrollü sosyal yaam süreci kapsamnda ilçe genelinde vatandalarn ikametleri dnda bulunacaklar sokak, cadde, meydan, her türlü i yeri, market, pazar, ticari ve hususi araç ile toplu tama araçlar gibi tüm alanlarda az ve burnu kapatacak ekilde standartlara uygun maske takmalar karar ald.

Maske takma kuralna uymayanlara cezai ilem yaplmasna karar verilirken, cami hoparlörlerinden ve caddelerde polis ekiplerince yaplan anonslarla vatandalara maske takmalar konusunda uyar yaplyor.

10 OFÖRDE VRÜS

Her gün vaka toplu vaka saysnn art gösterdii Diyarbakrda, Bismil-Diyarbakr aras sefer düzenleyen toplu tama arac oförlerinden 10 kiinin kovid-19 çkt iddia edildi.

DHAnn haberine göre, Cuma günü, korona belirtileri gösterdikleri öne sürülen 10 oför, pandemi hastanelerine sevk edil edildi. Yaplan testler sonucu 10 oförün 10unun da koronavirüs testi pozitif çkt. Testi pozitif çkan 10 kii, pandemi hastanelerinde tedavi altna alnrken filyason ekipleri, 10 oförün temas ettii kiilerin bulunmas ve teste tabi tutulmas için çalma balatt.

KOOPERATFLERN DDASI

Öte yandan, Diyarbakr-Bismil arasnda minibüsle toplu tamaçlk pan kooperatiflerin bakanlar, 10 oförde virüs bulunduu yönündeki haberlerin gerçei yanstmadn iddia ettiler. Bismil Birlik Yöneticisi Mehmet Bozan, haber yüzünden müterilerinin gelmediini ve madur olduklarn söyledi.

Bismil Kooperatifi üyesi Lezgin Arca ise kendilerinde ve dier sürücülerde korona virüs olmadn kaydetti. Arca, Sabah 2 tane muhabir arkada buraya geldi, bizim bir arkadala röportaj yapt, kesinlikle burada korona virüsü vakas yok iftira. Biz de 155i aradk, tekrar karakola gidip ihbarda bulunduk. imdiye kadar bamz bile armad, yolcularmz maskeli alyoruz, tüm tedbirlerimizi alarak hareket ediyoruz dedi.

OTOBÜSLERDE VRÜS DENETEM

Silvan ilçesi Gazi ile Diyarbakr caddeleri güzergahnda kontrol noktas oluturan Silvan lçe Emniyet Müdürlüü Trafik ube Müdürlüü ile zabta ekipleri, otobüslerde sosyal mesafe ve maske denetimi gerçekletirdi. Kontrollerde otobüslerde korona virüs tedbirleri kapsamnda maske ve sosyal mesafe kurallarna uyulduu görülürken, trafik ekipleri, araç sürücüsü ve yolculara teekkür edip maske ve sosyal mesafe konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

SOSYAL MESAFEY TAKAN YOK

Silvanda vatandalar, elektrik, su, telefon gibi faturalarn ödemek için PTT ubesine geldi. ube önünde bekleyen kalabaln, korona virüs tedbirlerinin en banda gelen sosyal mesafe kuralna uymad görüldü. Vatandalarn sosyal mesafe kuraln ihlal etmesi üzerine özel güvenlik ekibi tarafndan uyar yapld.

Yaplan uyarlarn ardndan vatandalar sosyal mesafe kuralna uymaya çalt.

TABPLER ODASI UYARDI

Normalleme ile birlikte Diyarbakrda koronavirüs (Kovid-19) vaka saysnda yaanan hzl art konusunda Diyarbakr Tabip Odas uyarda bulundu. Resmi twitter hesabndan uyarda bulunan Tabip Odas, Edindiimiz bilgilere göre son on günde Covid-19 pozitif yada olas Covid-19 olan hasta saysnda belirgin art gözlemlenmektedir. Salgn tehlikesi devam ederken herkesi duyarl olmaya, yetkilileri de sorumluluklarn yerine getirmeye davet ediyoruz. Lütfen fiziki mesafeye, maske kullanmna, kiisel hijyene dikkat edelim ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git