Yollar kapandı seferler durdu!

Kar nedeniyle Diyarbakır'da otobüs seferleri durduruldu, yolcular otogarda bekletilmeye başlanırken bazı otobüsler Mardin üzerinden batı illerine gitmeyi tercih etti.

Haberler 25.01.2022 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve çevresinde kar ya yeniden etkili oldu. Kar ya nedeniyle otobüs seferleri durdurulunca dou illerinden bat illerine gitmek için Diyarbakr Otobüs Terminaline gelen otobüsler, yolcularyla birlikte bekletilmeye baland, bölge illerinden gelen otobüslerin baz yolcular ise otellere yerletirildi.

Diyarbakr Meteoroloji Bölge Müdürlüü, Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Siirt, Batman ve rnak için önümüzdeki bir hafta boyunca youn kar ya uyarsnda bulundu. Akam saatlerinde balayan kar ya, ulam olumsuz etkiledi.

YOLLAR TRAFE KAPANDI

Sürücüleri, mecbur olmadkça trafie çkmamalar yönünde uyard. Kar ya nedeniyle Diyarbakr-anlurfa yolu, Bahçe-Nurda-Gaziantep ve Konya Seydiehir-Antalya Akseki yollarnn kapal olmas nedeniyle Diyarbakr Otobüs Terminalindeki tüm otobüs seferleri durduruldu.

DYARBAKIRDA BEKLETLYOR

Kar ya nedeniyle birçok kara yolu ulama kapannca, dou illerinden bat illerine seyahat eden yolcularn otobüsleri, Diyarbakr Otobüs Terminalinde kald.

Otobüs firmas yetkilisi Hüseyin Yüksel, Batmandan çkan iki araçlarnn anlurfa yolu üzerinde Karacada bölgesinde mahsur kaldn ve bölgeden gelen dier araçlarn da Diyarbakr otogarnda bekletildiini belirterek, Kar ya ve trafik kazalar nedeniyle yollar kapal, bu nedenle Diyarbakrdaki tüm seferler iptal edildi. Dier illerden gelen araçlar da burada mahsur kald. Batmandan gelen aracmzn yolcularna yollarn kapal olduunu söyledik. Beklemeye devam ediyoruz. Yollar açlmazsa Batmana geri dönecek otobüs. dedi. Yolcular da, kar ya nedeniyle mahsur kaldklarn, yollarn açlp açlmayacan bilmedikleri için beklemeye devam edeceklerini söyledi.

OTELLERE YERLETRLDLER

Belediye ve Kzlay ekipleri, otogarda kalan yolculara çay ve çorba ikramnda bulundu. Zabta ekipleri, aralarnda yal, engelli, kadn ve çocuklarn bulunduu 27 yolcuyu otellere yerletirdi. Diyarbakr - anlurfa kara yolu youn kar ya ve buzlanma nedeniyle trafie halen açlmad. Otobüs seferleri Diyarbakr- Mardin kara yolu üzerinden yaplyor.

DYARBAKIR BÖLGESNE GELEN

anlurfadan Diyarbakr ve Adyaman istikametine yaplacak otobüs seferleri olumsuz hava koullar nedeniyle durduruldu. anlurfa Valiliinden yaplan açklamaya göre, kentte ve çevresinde etkili olan kar ya ve olumsuz hava koullar nedeniyle can ve mal güvenlii tedbiri alnd.

OTOBÜS SEFERLER DURDURULDU

Bu kapsamda anlurfadan Diyarbakr ve Adyaman istikametine seyredecek tüm otobüs seferleri dünden itibaren durduruldu. Zincir, takoz ve k lastii bulunmayan dier araçlarn da ehirden çkna izin verilmeyecek. Kstlamalar hava artlarnn normale dönmesinin ardndan kaldrlacak.

Öte yandan açklamada, Gaziantep ve Mardin güzergahnda herhangi bir olumsuzluk bulunmad için bu yönlerdeki otobüs seferlerinin devam edecei kaydedildi.

MAHSUR KALAN 200 K KURTARILDI

Buarada, Siverek ilçesi Karacada bölgesinde önceki gece etkisini arttran kar ya ve tipi nedeniyle 47 araç ve 2 yolcu otobüsünde yaklak 200 kii mahsur kald. 112 Acil çar Merkezine yaplan ihbarlar üzerine bölgeye AFAD, Karayollar ve Belediye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin youn çalmas sonucu Diyarbakr- anlurfa kara yolunun 40nc kilometresinde kalan araçlara ulald. Kurtarlan, aralarnda kadn ve çocuklarn da olduu vatandalar, güvenli bölgeye götürüldü.

KUMANDA DAITILDI

Etkili kar ya ve tipiden kapanan Siverek-Diyarbakr ve Siverek-Kahta kara yollarnda ekiplerin çalmas devam ediyor.

Kapanan yollar nedeniyle yola çkamayan otobüs yolcular Siverek otogarnda bekleyiini sürdürdü.

Siverek Belediyesi Sosyal Yardm leri Müdürlüü ekipleri, ilçe otogarnda bekleyen 600 yolcuya kumanya datt.

Sosyal Yardm leri Müdürü Mahmut Bahçvan, gazetecilere, kar yann ulamda aksamalara neden olduunu ve ekiplerin yollar açmak için büyük bir gayretle çaltn söyledi.

lçeye gelen yolcularn temel ihtiyaçlarnn karlanmas noktasnda çalmalarnn olduunu aktaran Bahçvan, öyle konutu:

Belediye Bakanmz Aye çakmak geceden bu yana alanda çalmalar takip ediyor. Terminalde yolcularn olduu bilgisi üzerine bakanmzn talimatyla 600 kiilik kumanya hazrlayp datmn yaptk. mkanlarmz ölçüsünde vatandalarmzn ihtiyaçlarn karlamaya çalyoruz. Vatandalarmzn madur olmamas amacyla belirlenen bölgelerde konaklama imkan salyoruz. Konaklama talep eden vatandalarmz için pansiyonlar ayarland. u ana kadar 850 vatandamzn barnma sorunu çözüme kavuturuldu. htiyaçlarn gidermeye çalyoruz. Devletimiz tüm imkanlarn vatandamz için seferber etmi durumda.

htiyaçlarnn giderilmesinden duyduklar memnuniyeti dile getiren yolcular, ekiplere teekkür etti.

DYARBAKIR-ELAZI KARAYOLU

Diyarbakr-Elaz kara yolunda önceki gece etkisini artran kar ya nedeniyle 2 yolcu otobüsü, Ergani ilçesi yaknlarnda mahsur kald. hbar üzerine bölgeye Ergani Belediyesi ekipleri sevk edildi. Otobüslerde bulunan toplam 80 kiinin yeme-içme ve konaklama ihtiyaçlar giderildi. Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ahmet Karaaslan, bölgedeki youn kar ya ve ardndan oluan buzlanma nedeniyle mahsur kalan yolcularn belediye tarafndan misafir edildiini söyledi. Otobüs oförleri ve yolcular da ekiplere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git