Yollar kapandı seferler durdu!

Kar nedeniyle Diyarbakır'da otobüs seferleri durduruldu, yolcular otogarda bekletilmeye başlanırken bazı otobüsler Mardin üzerinden batı illerine gitmeyi tercih etti.

Yollar kapandı seferler durdu!

Diyarbakır ve çevresinde kar yağışı yeniden etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle otobüs seferleri durdurulunca doğu illerinden batı illerine gitmek için Diyarbakır Otobüs Terminaline gelen otobüsler, yolcularıyla birlikte bekletilmeye başlandı, bölge illerinden gelen otobüslerin bazı yolcuları ise otellere yerleştirildi.

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak için önümüzdeki bir hafta boyunca yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi.

YOLLAR TRAFİĞE KAPANDI

Sürücüleri, mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamaları yönünde uyardı. Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa yolu, Bahçe-Nurdağı-Gaziantep ve Konya Seydişehir-Antalya Akseki yollarının kapalı olması nedeniyle Diyarbakır Otobüs Terminalindeki tüm otobüs seferleri durduruldu.

DİYARBAKIR'DA BEKLETİLİYOR

Kar yağışı nedeniyle birçok kara yolu ulaşıma kapanınca, doğu illerinden batı illerine seyahat eden yolcuların otobüsleri, Diyarbakır Otobüs Terminali'nde kaldı.

Otobüs firması yetkilisi Hüseyin Yüksel, Batman'dan çıkan iki araçlarının Şanlıurfa yolu üzerinde Karacadağ bölgesinde mahsur kaldığını ve bölgeden gelen diğer araçların da Diyarbakır otogarında bekletildiğini belirterek, "Kar yağışı ve trafik kazaları nedeniyle yollar kapalı, bu nedenle Diyarbakır'daki tüm seferler iptal edildi. Diğer illerden gelen araçlar da burada mahsur kaldı. Batman'dan gelen aracımızın yolcularına yolların kapalı olduğunu söyledik. Beklemeye devam ediyoruz. Yollar açılmazsa Batman'a geri dönecek otobüs." dedi.  Yolcular da, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını, yolların açılıp açılmayacağını bilmedikleri için beklemeye devam edeceklerini söyledi.

OTELLERE YERLEŞTİRİLDİLER

Belediye ve Kızılay ekipleri, otogarda kalan yolculara çay ve çorba ikramında bulundu. Zabıta ekipleri, aralarında yaşlı, engelli, kadın ve çocukların bulunduğu 27 yolcuyu otellere yerleştirdi. Diyarbakır - Şanlıurfa kara yolu yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle trafiğe halen açılmadı. Otobüs seferleri Diyarbakır- Mardin kara yolu üzerinden yapılıyor.

DİYARBAKIR BÖLGESİNE GELEN

Şanlıurfa'dan Diyarbakır ve Adıyaman istikametine yapılacak otobüs seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle durduruldu. Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kentte ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle can ve mal güvenliği tedbiri alındı.

OTOBÜS SEFERLERİ DURDURULDU

Bu kapsamda Şanlıurfa'dan Diyarbakır ve Adıyaman istikametine seyredecek tüm otobüs seferleri dünden itibaren durduruldu. Zincir, takoz ve kış lastiği bulunmayan diğer araçların da şehirden çıkışına izin verilmeyecek. Kısıtlamalar hava şartlarının normale dönmesinin ardından kaldırılacak.

Öte yandan açıklamada, Gaziantep ve Mardin güzergahında herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı için bu yönlerdeki otobüs seferlerinin devam edeceği kaydedildi.

MAHSUR KALAN 200 KİŞİ KURTARILDI

Buarada, Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinde önceki gece etkisini arttıran kar yağışı ve tipi nedeniyle 47 araç ve 2 yolcu otobüsünde yaklaşık 200 kişi mahsur kaldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarlar üzerine bölgeye AFAD, Karayolları ve Belediye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu Diyarbakır- Şanlıurfa kara yolunun 40’ıncı kilometresinde kalan araçlara ulaşıldı. Kurtarılan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu vatandaşlar, güvenli bölgeye götürüldü.

KUMANDA DAĞITILDI

Etkili kar yağışı ve tipiden kapanan Siverek-Diyarbakır ve Siverek-Kahta kara yollarında ekiplerin çalışması devam ediyor.

Kapanan yollar nedeniyle yola çıkamayan otobüs yolcuları Siverek otogarında bekleyişini sürdürdü.

Siverek Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe otogarında bekleyen 600 yolcuya kumanya dağıttı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mahmut Bahçıvan, gazetecilere, kar yağışının ulaşımda aksamalara neden olduğunu ve ekiplerin yolları açmak için büyük bir gayretle çalıştığını söyledi.

İlçeye gelen yolcuların temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çalışmalarının olduğunu aktaran Bahçıvan, şöyle konuştu:

"Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak geceden bu yana alanda çalışmaları takip ediyor. Terminalde yolcuların olduğu bilgisi üzerine başkanımızın talimatıyla 600 kişilik kumanya hazırlayıp dağıtımını yaptık. İmkanlarımız ölçüsünde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla belirlenen bölgelerde konaklama imkanı sağlıyoruz. Konaklama talep eden vatandaşlarımız için pansiyonlar ayarlandı. Şu ana kadar 850 vatandaşımızın barınma sorunu çözüme kavuşturuldu. İhtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Devletimiz tüm imkanlarını vatandaşımız için seferber etmiş durumda."

İhtiyaçlarının giderilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren yolcular, ekiplere teşekkür etti.

DİYARBAKIR-ELAZIĞ KARAYOLU

Diyarbakır-Elazığ kara yolunda önceki gece etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 2 yolcu otobüsü, Ergani ilçesi yakınlarında mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye Ergani Belediyesi ekipleri sevk edildi. Otobüslerde bulunan toplam 80 kişinin yeme-içme ve konaklama ihtiyaçları giderildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, bölgedeki yoğun kar yağışı ve ardından oluşan buzlanma nedeniyle mahsur kalan yolcuların belediye tarafından misafir edildiğini söyledi. Otobüs şoförleri ve yolcular da ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz