Yunus Koca suikastında JİTEM izi var mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Yunus Koca AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Eski Başkanı olması, yani siyasi bir kimliğe sahip olması, cinayetin siyasi olabileceği ihtimalini akla getirmektedir. Yunus Koca cinayeti soruşturmasında şu ana dek JITEM ve benzeri hukuk dışı örgütlenmelerin izine rastlanmış mıdır?" diye sordu.

Haberler 01.09.2015 - 19:53 Son Güncelleme : 01.09.2015 - 19:53

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Yunus Koca cinayetine ilişkin, AKP Diyarbakır Gençlik Kolları eski Başkanı Yunus Koca Diyarbakırın Sur ilçesinde bulunan eczanesine gelen kimliği belirsiz iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Yunus Kocanın, cinayetten 12 gün önce, eczanesine gelen ve JİTEMe mensup olduğunu iddia eden kişilerden tehdit aldığını belirterek Emniyet Müdürlüğüne dilekçe verdiği ve olayın araştırılarak gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiği belirlenmiştir. Bu cinayetin yanı sıra, son yaşanan olaylardan sonra bölge kamuoyunda JİTEMin yeniden faaliyete geçtiği yönünde kaygılar oluşmuştur. Halen sosyal medya sitesi Twitterda JITEM rumuzuyla faaliyet gösteren bir hesabın, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden olay yeri fotoğrafları yayınlaması da dikkat çekmekte, bu hesabın hangi amaçla oluşturulmuş olabileceği sorusunu akla getirmektedir ifdadelerini kullandı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGEMİZDE JITEMİN YENİDEN FAALİYETE GEçMİŞ OLABİLECEĞİ KAYGISI

Başbakan Ahmet Davutoğlunun yanıtlaması istemiyle Tanrıkulu Meclise sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: Yunus Koca cinayeti soruşturmasında şu ana dek JITEM ve benzeri hukuk dışı örgütlenmelerin izine rastlanmış mıdır? Yunus Koçak AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Eski Başkanı olması, yani siyasi bir kimliğe sahip olması, cinayetin siyasi olabileceği ihtimalini akla getirmektedir. Şu ana dek bu konuda aydınlatıcı bir bilgi edinilebilmiş midir? Yunus Kocanın 12 gün önce JITEMden tehdit aldığına dair Emniyete verdiği dilekçe hangi işleme tabi tutulmuştur? Yunus Koçakı tehdit edenlerin kim ya da kimler olduğu, muhtemel bağlantıları neden aydınlatılmamıştır? JITEM gibi toplumsal hafızamızda kirli izleri bulunan, hassas bir konuda siyasi kimliğe sahip bir kişi tarafından somut şikayet yapılmasına rağmen kapsamlı bir soruşturma yapılarak olayın aydınlatılmasına neden gerek duyulmamıştır? Kamuoyunda, özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgemizde son yaşanan olaylarda JITEM izi olabileceği, JITEMin yeniden faaliyete geçmiş olabileceği yönündeki kaygılar bulunmaktadır. Bu konuda yapılan/yapılmakta olan herhangi bir soruşturma mevcut mudur? Sosyal medya sitesi Twitterda faaliyet gösteren JITEM rumuzlu hesabın kim ya da kimler tarafından yönetildiğine dair bir araştırma yapılmış mıdır? Bu hesap Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan çatışmalarda çekilen olay yeri fotoğraflarını nasıl ele geçirmektedir? JITEM ve diğer hukuk dışı örgütlenmelerin, bölgedeki çatışma ortamından da yararlanarak yeniden devreye girmesi ihtimaline karşı ne tür tedbirler alınmaktadır?

Ana Sayfaya Git