Görüş Bildir

Yunus Koca suikastında JİTEM izi var mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Yunus Koca AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Eski Başkanı olması, yani siyasi bir kimliğe sahip olması, cinayetin siyasi olabileceği ihtimalini akla getirmektedir. Yunus Koca cinayeti soruşturmasında şu ana dek JITEM ve benzeri hukuk dışı örgütlenmelerin izine rastlanmış mıdır?" diye sordu.

Yunus Koca suikastında JİTEM izi var mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Yunus Koca cinayetine ilişkin, "AKP Diyarbakır Gençlik Kolları eski Başkanı Yunus Koca Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan eczanesine gelen kimliği belirsiz iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Yunus Koca'nın, cinayetten 12 gün önce, eczanesine gelen ve JİTEM'e mensup olduğunu iddia eden kişilerden tehdit aldığını belirterek Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiği ve olayın araştırılarak gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiği belirlenmiştir. Bu cinayetin yanı sıra, son yaşanan olaylardan sonra bölge kamuoyunda JİTEM'in yeniden faaliyete geçtiği yönünde kaygılar oluşmuştur. Halen sosyal medya sitesi Twitter'da "JITEM" rumuzuyla faaliyet gösteren bir hesabın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden olay yeri fotoğrafları yayınlaması da dikkat çekmekte, bu hesabın hangi amaçla oluşturulmuş olabileceği sorusunu akla getirmektedir" ifdadelerini kullandı.

"GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGEMİZDE JITEM'İN YENİDEN FAALİYETE GEÇMİŞ OLABİLECEĞİ KAYGISI"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Tanrıkulu Meclis'e sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Yunus Koca cinayeti soruşturmasında şu ana dek JITEM ve benzeri hukuk dışı örgütlenmelerin izine rastlanmış mıdır? Yunus Koçak AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Eski Başkanı olması, yani siyasi bir kimliğe sahip olması, cinayetin siyasi olabileceği ihtimalini akla getirmektedir. Şu ana dek bu konuda aydınlatıcı bir bilgi edinilebilmiş midir? Yunus Koca'nın 12 gün önce JITEM'den tehdit aldığına dair Emniyet'e verdiği dilekçe hangi işleme tabi tutulmuştur? Yunus Koçak'ı tehdit edenlerin kim ya da kimler olduğu, muhtemel bağlantıları neden aydınlatılmamıştır? JITEM gibi toplumsal hafızamızda kirli izleri bulunan, hassas bir konuda siyasi kimliğe sahip bir kişi tarafından somut şikayet yapılmasına rağmen kapsamlı bir soruşturma yapılarak olayın aydınlatılmasına neden gerek duyulmamıştır? Kamuoyunda, özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgemizde son yaşanan olaylarda JITEM izi olabileceği, JITEM'in yeniden faaliyete geçmiş olabileceği yönündeki kaygılar bulunmaktadır. Bu konuda yapılan/yapılmakta olan herhangi bir soruşturma mevcut mudur? Sosyal medya sitesi Twitter'da faaliyet gösteren "JITEM" rumuzlu hesabın kim ya da kimler tarafından yönetildiğine dair bir araştırma yapılmış mıdır? Bu hesap Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan çatışmalarda çekilen olay yeri fotoğraflarını nasıl ele geçirmektedir? JITEM ve diğer hukuk dışı örgütlenmelerin, bölgedeki çatışma ortamından da yararlanarak yeniden devreye girmesi ihtimaline karşı ne tür tedbirler alınmaktadır?"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi